Köşk kıyafetlerinin tasarımcısı hazır

Güncelleme Tarihi:

Köşk kıyafetlerinin tasarımcısı hazır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 15:04

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün adaylığını açıklayıp Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Türkiye'nin "First Lady"si olacak Hayrünnisa Gül'ün Çankaya Köşkü kreasyonunu, Avusturya'da yaşayan ünlü modacı Atıl Kutoğlu'nun hazırlamasına kesin gözle bakılıyor.

Haberin Devamı

Atıl Kutoğlu'nun koleksiyonlarından seçmeler

Sanatla yakından ilgilenen, Dışişleri Konutu'ndaki tüm tabloları ve değerli eşyaları kayıt altına aldıran, kullanılmayan değerli halıları depodan çıkararak, yeniden kullanılabilir hale getiren Hayrünnisa Gül'ün, modayı da yakından takip etiği biliniyor.Çoğunlukla Kutoğlu'nun tasarımı olan eşarpları tercih eden Hayrünnisa Gül'ün, eşinin Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda, Köşk'te verilecek davetler ve yurtdışı seyahatlerinde kullanacağı giysileri, Kutoğlu'na hazırlatması bekleniyor. Hayrünnisa Gül'ün daha önce Kutoğlu ile türbanın yeniden stilize edilip edilmeyeceğini de konuştuğu biliniyor. Kutoğlu, Gül'ün daha önce Cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklandığında, memnuniyetle Hayrünnisa Gül'le birlikte çalışmaya hazır olduğunu belirterek, "Hayrünnisa Hanım zevkli giyiniyor. Herkesin aynı olmasının dışına çıkılabilir. Eğer bana bu konuda bir talep gelirse değişik alternatifler sunabilirim. Moda konusunda zaman zaman fikir alışverişinde bulunuyoruz" demişti.

Haberin Devamı

Atıl Kutoğlu kimdir?

/images/100/0x0/55eaecb1f018fbb8f89f723d

1968 yılında İstanbul'da doğan ünlü modacı, Beymen ve Vakko'da çalışarak meslek hayatına başladı. 1999 yılında dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz'ın davetiyle gerçekleştirdiği Osmanlı Koleksiyonu yoğun ilgi gördü. 2005 yılında Avusturya'da birçok ünlüyü geride bırakarak yılın en önemli 1000 kişisi arasına girdi.

Avrupa başta olmak üzere dünyaca ünlü bir çok politikacı, işadamı ve sanatçıyı giydiren ünlü modacının kıyafet tasarladığı ünlülerden bazıları şöyle: Emily Lloyd, Princess Francesca von Habsburg, Princess Ira von Fürstenberg, Princess Michael of Kent, Princess Nilüfer,  pop-star Viktor Lazlo, Elizabeth Jagger, Mica Ertegün, Princess Camilla von Habsburg, Arriana und Hubertus von Hohenlohe, Blaine Trump, Sonja Kirchberger, Barbara Wussow, Catherine Zeta-Jones, Naomi Campbell, Lauren Bush (Başkan'ın yeğeni), Nabila Kashoggi, Avusturya Dışişleri Bakanı Dr. Ursula Plassnik, Padma Lakshmi-Rushdie.

Haberin Devamı

New York Fashion Show'a 7 yıldır katılan tek Türk modacı olan Kutoğlu, 2008 yılında Las Vegas Fashion Show'a davet edildi. Kendi ismiyle bir marka olan Atıl Kutoğlu markalı ürünler, New York'ta 20 değişik noktada satılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!