Korsan'dan Kaptan'a: Hapiste ziyaretime gelir misiniz?

Güncelleme Tarihi:

Korsandan Kaptana: Hapiste ziyaretime gelir misiniz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

THY uçağını kaçıran korsan Mehmet Dağ, kaptan pilottan hapse düşerse kendisini ziyaret etmesini istedi. Kaptan Pilot Ali Gürkan, ‘‘Bir ara bana, ‘abi hapse girersem, beni ziyaret eder misin?' diye sordu. Bu sözü duyunca eylem yapmayacak diye düşündüm’’ dedi. THY Genel Müdürü Yusuf Bolayırlı, kaçırılan uçağın personeline teşekkür ederek, ‘‘Bu olay THY personelinin dünya standardında olduğunu bir kez daha ispat etmiştir’’ dedi. Bolayırlı, THY Genel Müdürlük binasında kaçırılan uçağın ekibinin de katıldığı basın toplantısında, kaçırma olayının kimsenin burnu kanamadan sonuçlanmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Kaptan pilot Ali Gürkan da, uçağın kalkıştan sonra normal seyrine geçtiği sırada kokpit kapısının zorlanarak açıldığını, elinde oyuncak Panda bulunan bir kişinin içeri girdiğini söyledi. Gürkan, şöyle dedi:

‘‘İçeri giren kişi, yanan bir fitili bize doğru atarak, Panda'nın içinde bomba olduğunu ve uçağı Tahran'a götürmemizi istedi. Biz, bir yandan fitili söndürürken, diğer yandan uçağın teknik olarak Tahran'a gidemeyeceğini söyledik. Korsan, bu kez Van'ı tercih etti. Biz ise Diyarbakır'a yöneldik.’’

Pilot Erdoğan Koç, uçuş ekibini hiçbir zaman paniğe kapılmadığını, kabin amiri Sevgi Akbulut da kendisine yolcuların kimliğini toplatan korsanın İran'a götürmek üzere 50 yaşın üzerinde 5 kişiyi seçtiğini anlattı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!