Korsan taşımacığa ‘hayır’ eylemi

Güncelleme Tarihi:

Korsan taşımacığa ‘hayır’ eylemi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2009 13:12

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde, bir grup minibüsçü ve taksici, korsan taşımacılık yapan kişilerin engellenmesi için imza toplayıp, eylem yaptı.

Marmaris 4 No'lu Taşıyıcılar Kooperatifi'nin Siteler-İçmeler Hattı'nda çalışan yaklaşık 50 minibüs şoförü ile 10 taksici, korsan taşımacılık yapanlara tepkilerini dile getirmek için Pamukkale Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplandı. ‘Taşımacılık hanutuna hayır’, ‘Korsan taşımacı hırsız taşımacıdır’ yazılı dövizler taşıyan minibüsçü ve taksiciler, korsan taşımacılığın önlenebilmesi amacıyla denetim komisyonu oluşturulması için imza topladı.

4 No'lu Taşıyıcılar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Özat Akgül, grup adına yaptığı açıklamada, güvenli olmayan minibüs ve taksilerle korsan taşımacılık yapıldığını söyledi. Akgül, turizmin başına bela olduğunu ileri sürdüğü korsan taşımacılık yapan kişilerle ilgili denetim komisyonu oluşturulması için gerekli yerlere sözlü başvurularda bulunduklarını belirterek, “Şimdiye kadar Marmaris Şoförler Odası Yönetimi'nden bizlere çözüm önerisi gelmedi. Saat 20.00 ile 04.00 arası oteller ile eğlence merkezleri arasında izinsiz, belgesiz, hurda ve güvenli olmayan minibüs, taksi ve otobüslerle taşımacılık yapılmakta. Bu kişilerin taşıdığı turistlerin başına kötü bir olay geldiğinde Marmaris turizmi etkilenecektir. Acil olarak bunların engellenmesi gerekmektedir” dedi.
Açıklamanın ardından Kaymakamlığa giden grup, topladıkları imzaları teslim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!