'Korsan sucu'ya önlem arayışı

Güncelleme Tarihi:

Korsan sucuya önlem arayışı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Erol Çakır, kaynak suyu üreticisi 43 firmanın temsilcileriyle bir toplantı yaptı. Çakır, "Bütün amacımız, kaynaktan başlayarak halka sağlıklı su ulaştırabilmektir, bunu sağlamaktır. Bu konuda alınması gereken tedbirleri kararlaştırdık" dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ndeki toplantıya, Vali Çakır'ın yanı sıra Vali Yardımcıları Bülent Karaçöl ve Mehmet Seyman, İl Sağlık Müdürü Osman Karaaslan ve Hıfzıssıhha İstanbul Bölge Müdürü Ülker Dündar ile ambalajlı kaynak suyu üreten firmaların temsilcileri katıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Vali Çakır, alınacak önlemler konusunda bilgi vererek, öncelikle korsan su satışını önleme konusuna yöneleceklerini anlattı:

"Korsan su satışlarını önlemek için devletin bütün mekanizmasını, mahalli idareleri, belediyeleri ve güvenlik güçlerini harekete geçireceğiz. Ayrıca İstanbul'da kaynak su satışıyla iştigal eden her su satıcısı ve yetkilileri bunu takip edecek, bunu mahalli idarelere ilgililere bildirecek. Böylece geniş bir denetim ağıyla korsan su satışlarını önleyebileceğimizi düşünüyoruz."

Korsan su satışlarını önlemede vatandaşlara da önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Çakır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşlarımız, kaynak suyu diye aldıkları suyun Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ruhsata sahip olup olmadığını denetleyecekler. Her vatandaşın yanına güvenlik görevlisi veya sağlık görevlisi koymamıza imkan yok. Herkes sorumlu vatandaşlık bilinci içinde hareket edecek ve aldığı suyun ruhsatlı su olduğuna emin olmadan almayacak."

Daha önce suyunda problem çıkan firmalardan yeni numuneler alındığını ve tahlillerinin yapıldığını ifade eden Çakır, sonuçların daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açıklanacağını bildirdi.

"Firmaların kızmaya hakkı yok"

İstanbul Valisi Çakır, 'kaynak suyu satıcılarının, isimlerinin kamuoyuna açıklanmasından şikayetçi olduklarının' hatırlatılması üzerine, şunları kaydetti:

"Bizim görevimiz, suyun halka sağlık şartları tam olarak temin edilmiş halde ulaştırılmasıdır. Bunu ulaştırmayı sağlamak için, vatandaşlarımızı problemli sulardan içmemeleri konusunda uyarmak kamusal bir görevdir. Siz eğer su içiyorsanız, bu suyun sağlıklı olduğuna emin olmak istersiniz.

Firmalar, sorumluluklarını yerine getirmekle mükelleftirler. Kamu görevlileri de görevlerini yapıyorlar. Kamu görevlileri görevlerini yaptı diye firmaların sinirlenmesinin bir anlamı yok."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!