Korsan göstericiyi ayağından vur emri

Güncelleme Tarihi:

Korsan göstericiyi ayağından vur emri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanıp Türkiye'ye getirilmesinden sonra yandaşlarının başlattığı korsan gösteri ve kundaklamaları önlemek için İstanbul Polisi alarma geçti. Masabaşında görev yapan tüm polisler, polis okulu öğrencileri şehrin kritik bölgelerinde konuşlandırılırken, Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'in telsizden yayınlanan mesajında ‘‘Olaylara karışanlar ayaklarından vurularak yakalanacak’’ denildi.

İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'in, saat 16.15'te tüm birimlerine PKK yandaşlarının yapabileceği gösterilere karşı nasıl davranılacağına dair telsiz anonsunda şöyle denildi:

‘‘Yunuslar 4-5 , Asayiş 2-3 ekip bir arada olacak. Molotoflama, yangın çıkarma, bombalama, pankart asma gibi olaylara derhal müdahale edilecek. Emniyet müdürleri bölgeleri dolaşacak. Yangın çıkmayacak. Gaziosmanpaşa, Okmeydanı, Ümraniye, 1 Mayıs Mahallesi, Bağcılar, Kadıköy Meydanı, Taksim Meydanı, şu andan itibaren polisçe işgal edilecek. Girişler çıkışlarda arama yapılacak. Tüm çelik yelekler giyilecek. Ekiplerde yangın tüpü bulunacak. Polislere benzin atıp yakma olabilir. Dikkatli olunacak.’’

Özdemir'in İl Güvenlik Toplantısı'nda alınan kararları üzerine yapılan ikinci anonsunda da: ‘‘Polis okullarından bin öğrenci alınacak. 12- 12 çalıştırılacak. İzinler kaldırıldı. Saat 17.00'de tüm büro ve şube memurları cep telefonlu sivil araçlarla devriyeye çıkacak. Molotof atılan yerlerde sanıkları yakalamak için ayaklara ateş edilecek. Silah kullanma yetkisi gerektiğinde kullanılacak. Çevik kuvvet geceye ağırlık verecek. Ekip otolarında en az 4 kişi bulunacak. ’’ denildi.

Bu arada İstanbul Valiliği yaptığı yazılı açıklamada vatandaşlardan emniyet güçlerine yardımcı olmaları çağrısında bulundu. Açıklamada, ‘‘Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine karşı yapılan her türlü eylemlere anında yasaların imkan verdiği en şiddetli şekilde karşılık verilecektir.’’ denildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü 155 Polis İmdat ve 635 00 00 santral numaraları ile İl Jandarma Komutanlığı'nın 156 Alo Jandarma ve 213 44 00 santral numaralı telefonlarının devamlı hizmete hazır oldukları hatırlatıldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!