Korkut Özal sürpriz başkan

Güncelleme Tarihi:

Korkut Özal sürpriz başkan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türk siyasi yaşamında dün sürpriz bir gelişme yaşandı ve bir süre önce ANAP'tan istifa eden İstanbul Milletvekili Korkut Özal, Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na seçildi. Merhum Cumhurbaşkanı ve ANAP eski lideri Turgut Özal ve halen YP Genel Başkanlığı yapan Yusuf Bozkurt Özal'dan sonra İstanbul Milletvekili Korkut Özal da ‘3. Özal’ olarak Genel Başkan seçilmiş oldu.

Demokrat Parti'nin dün yapılan 11. Olağanüstü Kongresi'nde Divan Başkanlığı'na Turhan Şahin'in seçilmesinden sonra genel başkanlık için seçim süreci başladı. DP Liderliği için Genel Başkanvekili Yalçın Koçak, GİK üyesi Mustafa Demir ve DP Genel Sekreteri Servet Tekin'in yarışması beklenirken, bu adaylar genel başkanlık yarışından çekildiler ve salona bir anda gelerek genel başkanlık için yarışa giren İstanbul milletvekili Korkut Özal tek aday olarak kaldı ve bütün delgelerin oylarını alarak 162 oyla lider seçildi.

Korkut Özal ise dün Hürriyet'in sorularını yanıtlarken, ‘‘Rahmetli Özal gibi ben de bir sürpriz yapayım dedim’’ diye söze başladı. Özal, 1950-60 döneminde DP'ye hizmet ettiğini, o zamanki Genel Başkan Adnan Menderes ile yakın görüşmelerde bulunduğunu ve ‘‘Ben bu kişinin ilkelerini benimsiyorum’’ dediğini vurguladı. Türk siyasetine Menderes ve Özal'ın getirmiş olduğunu ilkeleri yeniden yerleştirmeyi arzu ettiğini söyleyen Korkut Özal, ‘‘Siyaseti artık filan eğilim partisi diye yorumlamaktan çıkarmak lazım’’ dedi. Siyasette bir tıkanıklığın yaşandığını da vurgulayan Özal, ANAP'tan ayrılan Cemil Çiçek ve Ali Coşkun'un da partilerine katılıp katılmayacağı sorularını yanıtlamaktan kaçındı.

Özal'ın DP'ye Genel Başkan seçilmesiyle TBMM' de temsil edilen siyasi parti sayısı 9'a yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!