Korku bitti

Güncelleme Tarihi:

Korku bitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

TÜPRAŞ'taki yangın, dün nihayet kontrol altına alındı. Alevlerin sardığı 7 tanktan 5'indeki yakıt tamamen yandı, kalan 2 tankta ise iyice azaldı.

Kocaeli Kriz Masasında görevli Kocaeli Milletvekili Cumali Durmuş, önce bir tankta başlayıp son 3 günde, 1400'er ton benzin ve naftanın stoklandığı 7 tankı saran yangını söndürme çalışmalarından, dün öğle saatlerinde olumlu sonuç alınmaya başlandığını söyledi. 7 tanktan 5'inin tamamen yandığını ve 2 tanktan birinde yangının yüzde 70, diğerinde ise yüzde 20 oranında sürdüğünü bildiren Durmuş, şöyle dedi:

5 km'lik bölge boş

‘‘Söndürme çalışmaları, çeşitli ülkelerden gönderilen helikopterlerle havadan, itfaiye ekiplerince de yerden söndürülüyor. Sapanca'dan TÜPRAŞ'a pompalanan 700 litre su, pompaların tamamının devreye alınmasıyla 1400 tona yükseldi. Tanklara tazyikli su sıkılarak soğutma işlemi başlatıldı ve helikopterlerin devreye girmesiyle sabahtan itibaren yangına daha etkili müdahale edilmeye başlandı. TÜPRAŞ'ın 5 kilometre çevresindeki yerleşim yerleri boşaltıldı.’’

Halk rahat nefes aldı

Dün basın toplantısı düzenleyen TÜPRAŞ'ın Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Alakoç ile Genel Müdür Hüsamettin Danış, felakate depremin neden olduğunu söylediler. İsmail Alakoç, yangının bitişikteki İGSAŞ teslerindeki amonyak bölümüne sıçramaması için önlem alındığını, Petkim'deki LPG tanklarına siraye etmemesinin hayati önemi bulunduğunu vurguladı. TÜPRAŞ yangını sırasında denize 1 km'lik bölgede yağ kaçağı yaşandı. Yangın kontrol altına alınınca, İzmitliler de rahat nefes aldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!