Körfez ilçesinde arsa kavgası

Güncelleme Tarihi:

Körfez ilçesinde arsa kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2007 13:06

KOCAELİ’nin Körfez İlçesi’nde, belediyenin ‘Sağlık alanı’ ilan ettiğini belirtip Körfez Devlet Hastanesi’ne verdiğini bildirdiği arsanın sahibi, “Arsa bana ait” diyerek acil servis önüne kadar olan alanı tel örgüyle çevirdi.

Arsa sahibi Mustafa Ayyıldız, arsanın kendisine ait tapulu yer olduğunu belirterek, “Hiçbir karar alınmadan ve istimlak yapılmadan arazime el konulup içine ayrıca kaldırım döşenip ağaç dikilince çileden çıktım” dedi.

Günde yaklaşık 1200 hastanın muayene ve tedavisinin yapıldığı Körfez Devlet Hastanesi’nin arazisi 1999 yılında sağlık alanı ilan edildi. Daha sonra 2005 Eylül ayında hastanenin resmi açılışı yapıldı. Yaklaşık 2 yıl önce Derince’de kuyumculuk yapan Mustafa Ayyıldız hastane acil girişi önündeki 762 metrekarelik araziyi satın aldı. Körfez Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak diyaliz merkezi yapmak istediğini belirtmesine rağmen belediye tarafından inşaat izni verilmedi.

Hastanenin izinsiz olarak kendi arazisine kaldırım yaparak ağaç diktiğini söyleyen arazi sahibi Mustafa Ayyıldız, “Kendi arazimi kullanma hakkı tanımadan, arazime izin almadan kaldırım yaptılar, ağaç diktiler. Ben de araziyi çitle kapatarak özel mülk olduğunu anlatmaya çalıştım. Ben burada diyaliz merkezi yapmak için Kocaeli Valiliği’ne başvurmuştum. Sağlık Bakanlığı’ndan da olumlu görüş bildirilmesine rağmen belediye izin vermedi. İzin vermediği gibi, hiç bir resmi karar ortada yokken arazime el koymaya kalktılar. Gerekirse İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağım” dedi.

Devlet hastanesi yetkilileri ise, bu yeri kendilerine belediyenin gösterdiğini ve arsanın da belediyeye ait olduğunu sandıklarını belirtti. Belediye yetkilileri ise bu konuda açıklama yapmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!