Kör sürücü ezdi

Güncelleme Tarihi:

Kör sürücü ezdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 1998 00:00

Haberin Devamı

Gözleri bozuk olduğu için ehliyetine el konulan minibüs şoförü, karşıdan karşıya geçen 5 yaşındaki Melek'e çarparak yaşamına son verdi.

ADANA'da doğum gününü kutlamaya hazırlanırken, gözleri bozuk bir sürücünün kurbanı olan 5 yaşındaki Melek Özcan, minibüs altında yaşamını yitirdi. Kokunç kaza, önceki gün Toros Mahallesi'nde meydana geldi. Babası 38 yaşındaki Halil İbrahim Özcan ve 12 yaşındaki ağabeyi Veysel'le birlikte markete giden Melek, bir gün sonraki doğum günü kutlaması için alışveriş yaptı. Baba markette ödeme yaparken, caddeden karşıdan karşıya geçmeye çalışan küçük kız, hızla üzerine gelen 06 KNF 39 plakalı minibüsün altında kaldı. Ağabeyi Veysel'in gözü önünde meydana gelen korkunç kaza sonrası kanlar içinde Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılan talihsiz kız yaşamını yitirdi. Aysel ve Halil İbrahim Özcan çifti, bir gün sonra 5'inci doğum gününü kutlamaya hazırlandıkları kızları Melek'in ölüm haberiyle sinir krizleri geçirdi. Özcan çifti olayda kaza yapan şoför kadar, caddeye üst geçit ve yaya kaldırımı yapmayan belediyenin de suçlu olduğunu vurguladılar.

Kırmızıda geçmiş

Yakalanan 48 yaşındaki minibüs sürücüsü İbrahim Dadak'ın, 10 gün önce kırmızı ışıkta geçtiği için sürücü belgesine el konulduğu ve sevk edildiği hastanede doktorun ‘‘Gözleri bozuktur. Gözlük kullanması gerekir’’ diye rapor verdiği ortaya çıktı. Polisin aldığı ehliyeti Trafik Tescil Müdürlüğü'nde bulunduğu için kaza sırasında ehliyetsiz olan İbrahim Dadak ifadesinde küçük kızın aniden yola fırladığını ileri sürdü. İbrahim Dadak, tutuklandı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!