Kör kurşun turisti vurdu

Güncelleme Tarihi:

Kör kurşun turisti vurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2011 00:00

Eminönü’nde değnekçilik yapan bir kişi, tartıştığı taksiciye ateş açtı. Sürücüyü ayağından vuran saldırganın silahından çıkan kurşunun göğsüne saplandığı Yunanlı turist öldü. Olayda 2 kişi daha yaralandı.

EMİNÖNÜ’ndeki Yeni Camii önünde taksileri sıraya sokan değnekçi Sabri S. İle taksici Yılmaz Şaku önceki gün kavga etti. Çevredekilerin araya girmesiyle ikilinin kavgası büyümeden önlendi. Ancak ikili arasındaki sürtüşme dün saat 17.30 sıralarında bir kez daha alevlendi. Alkol aldığı belirtilen Sabri S., Eminönü’nde Yılmaz Şaku’nun yanına gidip yine tartışmaya başladı. Tartışma sırasında silahını çeken Sabri S., taksici Yılmaz Şaku’yu ayağından vurdu. Bu sırada olay yerinden geçen Fazlı Özdemir (35), Yunanistanlı Npeka Preka (67) ve Sabah Kurtuluş (36) da saldırganın silahından çıkan kurşunlarla yaralandı.
/images/100/0x0/55ea7024f018fbb8f87fed95
Sabri S., olaydan kısa bir süre sonra güven timleri tarafından gözaltına alındı. Yaralılar ise Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Medikal Park Hastaneleri’ne sevk edildi. Göğsünden yaralanan Yunanistanlı Preka ameliyata alındı, ancak kurtarılamadı.

Silahlı saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yeri inceleme ekipleri, mermi kovanları ile delilleri topladı. Görgü tanıklarının ifadesini alan polis ekipleri Eminönü Meydanı’ndaki MOBESE kameralarını incelemeye aldı. Hırsızlık ve gasp suçlarından sabıkası olduğu belirtilen Sabri S., Sirkeci Polis Merkezi’nde işlemleri tamamlandıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’ne sevk edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!