Kör eden doktora 235 bin lira ceza

Güncelleme Tarihi:

Kör eden doktora 235 bin lira ceza
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Emekli bankacının bir gözünü kaybetmesine neden olan ameliyatı yapan doktorlardan 3'ü beraat etti, biri ise komik cezayla kurtuldu.

İzmir'de, 43 yaşında evli ve bir çocuk annesi Figen Arıcan, baş ağrılarından kurtulmak için 7 yıl önce Dr. Mustafa Şevki Ataç ve Horst G. Blume'ye gitti. Alımlı ve güzel bir kadın olan Arıcan'a doktorlar, basit bir ameliyatla ağrılarının biteceğini söyledi. İzmir Özel Sağlık Hastanesi'nde yapılan operasyona doktorlar Horst G. Blume, Serdar Çeliktaş ve Nur Baysal girerken Ataç katılmadı. Uzun süren ameliyattan sonra Arıcan'ın vücudunun sağ bölümünde kısmi felç oluştu, sağ gözü de kör oldu. Figen Arıcan, doktorlardan davacı oldu.

Yirmişer ay istenmişti

Savcı ‘‘dikkatsizlik ve tedbirsizlik’’ sonucu uzuv kaybına neden oldukları iddiasıyla doktorlar hakkında 20'şer ay hapis cezası istedi. İzmir 13'üncü Asliye Mahkemesi'ndeki duruşmaya eşi ve kızının desteğiyle gelebilen Figen Arıcan savunmasında ‘‘Yanlış yapılan bir ameliyat sonucu sakat kaldım, davacıyım’’ dedi. Mahkeme, 3 doktorun beraatine, sekizde iki suçlu görülen Dr. Mustafa Şevki Ataç'ın ise 235 bin lira para cezasına çarptırılmasına karar verdi, daha sonra da bu cezayı tecil etti. Arıcan'ın avukatı, dosyayı Yargıtay'a göndereceklerini söyledi.

Baş ağrısı yüzünden bu hale geldi

Figen Arıcan, ameliyattan önce alımlı bir kadındı. Baş ağrısı şikâyetiyle 7 yıl önce girdiği ameliyattan sonra bu hale geldi. Ardından uzun bir hukuk savaşına giren ve doktorlara verilen ceza karşısında şoke olan talihsiz kadın, şimdi Yargıtay'a başvurmaya hazırlanıyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!