Köpük partisinde ölüm davasında yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

Köpük partisinde ölüm davasında yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2010 13:12

ANTALYA'da 2 yıl önce 5 yıldızlı otelde düzenlenen köpük partisinde meydana gelen ve 3 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili dava sürerken, mahkemeye, Ankara'dan beklenen yeni bilirkişi raporu geldi. Bilirkişi, suçlanan tutuksuz 4 sanığı da ‘asli kusurlu’ buldu.

Haberin Devamı

Kundu turizm bölgesindeki 5 yıldızlı Venezia Palace Otel'de 22 Temmuz 2008 gecesi düzenlenen köpük partisinde meydana gelen kazada animatör 22 yaşındaki Fikret Şakacı, İsrailli kardeşler 18 yaşındaki Shay Hakim ile 14 yaşındaki Nır Hakim yaşamlarını yitirmiş, Kazakistanlı Lanin Georgiy ile yargılanan makine operatörü Tuncay Duran da yaralanmıştı.

Kazayla ilgili bilirkişi raporunun tamamlanmasının ardından savcılığın hazırladığı iddianamede elektrik mühendisi Ahmet Galip Koç, makine mühendisi Mehmet Tükenmez ve emekli sigorta müfettişi ve iş güvenliği uzmanı Hasan İşçimen'den oluşan yerel bilirkişi heyetinin raporuna yer verildi. Sanıkların itirazı üzerine önceki duruşmalarda yeni bir bilirkişi raporunun alınmasına karar veren Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Nöbetçci Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir yazı göndererek Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) oluşturulacak bir bilirkişi heyeti ile dosyanın incelenmesini ve kendilerine görüş bildirmelerini istedi.
Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nin görevlendirmesinin ardından ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Sevaioğlu, aynı üniversiteden Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Kahraman Albayrak ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Başterzi'den oluşan bilirkişi raporunu hazırlayarak Antalya'ya gönderdi.

Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşan yeni bilirkişi raporuna göre Venezia Palace Oteli Genel Müdürü Mehmet Yılmaz, köpük makinesinin üreticisi Mehmet Demirbilek, köpük makinesini kuran Element Ses ve Işık Sistemleri yetkilisi Erol Kabaca ile makineyi kullanan Tuncay Duran, ‘asli kusurlu’ gösterildi.
Bilirkişi, otel müdürü Mehmet Yılmaz’ı işgüvenliği kuralları bakımından kusurlu hareket ettiği için, köpük makinesi üreticisi Mehmet Demirbilek’i kural, tüzük ve yönetmeliklere aykırı kalitesiz elektrik aksamı ile şasesi arasında kısa devre meydana gelebilecek özellikte ürün imal ettiği ve sattığı için kusurlu buldu. Köpük makinesini otele kiralayan firma yetkilisi Erol Kabaca'yı kural, tüzük ve şasesi arasında kısa devre meydana gelebilecek özellikte bir ürünü satın alıp uyguladığı için kusurlu bulan heyet, köpük makinesinin kullanıcısı Tuncay Duran’ın ise dikkatsiz ve tedbirsiz davranışı nedeniyle kusurlu gördü.

‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçlamasıyla 3 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklar önümüzdeki günlerde karar duruşmasına çıkacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!