Köprüdekiler Londra'da

Güncelleme Tarihi:

Köprüdekiler Londrada
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2009 15:02

Londra Film Festivaline "Köprüdekiler" filmiyle katılan yönetmen Aslı Özge, filmine "büyük ilgi" gösterildiğini söyledi.

Britanya'nın başkenti Londra'da bu yıl 53'üncüsü düzenlenen festivale katılan Özge, hem yönetmenliğini, hem senaristliğini, hem de yapımcılığını üstlendiği filmi ve sinemaseverlerin ilgisi hakkında soruları yanıtladı.
Türkiye-Almanya-Hollanda ortak yapımı filmin "gençlerin gelecek korkusunu" konu aldığını belirten Özge, "Özellikle köprü üzerinde yolları kesişmeyen, ancak hayalleri kesişen üç kişinin, bir gül satıcısı, bir taksi şoförü ve bir trafik polisinin arayışlarını gösteriyor" dedi.
"Köprüdekiler" filmine İngilizlerin ilgisinin daha önce de yoğun olduğunu ve filmle ilgili İngiliz "Time Out" dergisinde olumlu yazılar çıktığını kaydeden Özge, "İngiltere'den büyük bir ilgi var. Gösterimlerin hepsinde tüm biletler satılmıştı" diye konuştu.
/images/100/0x0/55eb6905f018fbb8f8bf4dc2
Özge, 2009 yapımı filmin konusunun gerçek hikayelere dayanmasının ve polis karakteri dışındaki diğer iki ana karakterin kendisini oynamasının, ilgiyi artırdığını ifade etti.
Aslı Özge'nin "Köprüdekiler" filmi daha önce hem İstanbul Film Festivali, hem de Adana Altın Koza Film Festivalinde "En iyi Film" ödülünü almıştı. Özge'nin bir sonraki filmi, senaryosu üzerinde 2005 yılından bu yana çalıştığı, Almanya-Türkiye-Fransa ortak yapımı, şimdilik çalışma ismi "Soluksuz" olarak belirlenen film olacak.

FESTİVALDE 3 TÜRK FİLMİ GÖSTERİLİYOR

Aslı Özge'nin İngilizce adıyla "Men on the bridge" filmi, İngiltere Film Enstitüsü (BFI) tarafından düzenlenen festivalde gösterilen tek Türk filmi değil.
29 Ekimde sona erecek Londra Film Festivalinde, Kutluğ Ataman'ın "Aya Seyahat" filmi ile Reha Erdem'in "Hayat Var" filmi de gösteriliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!