Köprü trafiği 1,5 ay felç olacak

Güncelleme Tarihi:

Köprü trafiği 1,5 ay felç olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2009 14:24

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde "İstanbul’daki Büyük Açıklıklı Köprülerin Sismik Takviyesi Projesi" kapsamında genleşme derzlerinin değiştirilmesi çalışmalarının yapılacağı, 20 Haziran 2009'da başlayacak çalışmaların her aşamada 2 şerit kapatılarak 4 aşamada 31 Temmuz 2009'da tamamlanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Karayolları Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde genleşme derzleri değiştirilmesi çalışması nedeniyle 20 Haziran 2009 Cumartesi günü saat 24.00'de başlayacak çalışmaların, her aşamasında iki şeridin trafiğe kapatılarak 4 aşamada, 31 Temmuz 2009 Cuma günü saat 06.00'da tamamlanacağı kaydedildi.

Çalışma 24 saat çalışma esasına göre 4 aşamada gerçekleştirilecek. Bu çalışma nedeniyle her aşamada Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün 2 şeridi trafiğe kapatılacak, diğer istikametten bir şerit alınarak trafik akışı çalışma süresince 2’ye 3 şerit olarak sağlanacak.

DİĞER YOL ÇALIŞMALARI

Ayrıca, Anadolu Otoyolu'nun Gerede Kavşak köprülerinde bordür betonları ile üst yapı yenilemesi yapılacağından, Ankara istikametindeki köprünün trafiğe kapatıldığı ve 109-112.kilometreler arasında ulaşımın İstanbul istikametinden iki yönlü olarak sağlandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Gerede-Karabük yönünden otoyolun Ankara istikametine girecek araçların Dörtdivan kavşağını kullanacakları bildirilen açıklamada, Polatlı-Sivrihisar yolunun 8-10.kilometreleri arasındaki hızlı tren köprü çalışmalarından dolayı Polatlı-Sivrihisar yönünün trafiğe kapatılacağı, ulaşımın Sivrihisar- Polatlı istikametinden iki yönlü olarak sağlanacağı duyuruldu.

Açıklamada, karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları devam eden kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması, takoz ve çekme halatı bulundurulması ve aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği konularında sürücüler uyarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!