Köpekten kaçan Rabia otomobil altında kalıp öldü

Güncelleme Tarihi:

Köpekten kaçan Rabia otomobil altında kalıp öldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2011 15:58

İZMİR’in İnciraltı Semti’nde, ablası ve iki kuzeniyle dolaştıkları sırada sokak köpeğinin tel örgülerin ardından havlaması üzerine korkarak yola fırlayan 11 yaşındaki Rabia Dumlu, gelen otomobilin altında kalarak can verdi.

Haberin Devamı

Kaza, dün saat 15.00 sıralarında İnciraltı Kent Ormanı karşısında meydana geldi. Durallar İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Rabia Dumlu, dün sabah, Seviye Belerleme Sınavı’na girecek olan kuzeni 13 yaşındaki Dilara Dumlu’ya moral vermek için ablası ve diğer kuzeni ile birlikte Üçkuyular Semti’ne gitti.

BABADAN MORAL GEZİSİ

Dilara Dumlu’nun İnönü Lisesi’nde girdiği sınavın sona ermesinin ardından 4 kuzen, yolda yürüdükleri sırada ekmek dağıtımı yapan Rabia Dumlu’nun babası Mevlüt Dumlu ile karşılaştı. Mevlüt Dumlu da sınav sonrası biraz dolaşıp stres atsınlar diye düşünerek kızları Rabia Dumlu ve 15 yaşındaki Melike Dumlu, yeğenleri Dilara Dumlu ile onun ablası 21 yaşındaki Feride Dumlu’yu, İnciraltı’na götürdü.

SOKAK KÖPEĞİNDEN KORKTU

Burada dolaşmaya başlayan 4 kuzene, ESHOT otobüs parkına yaklaştıkları sırada tel örgülerin arkasından sokak köpeği havlamaya başladı. Köpeğin aniden havlayarak tel örgülere doğru koşması üzerine korkan Rabia Dumlu, karşı tarafa geçebilmek için yola fırladı. Yola indiği anda ise talihsiz Rabia’ya, restoran işletmeciliği ve aynı zamanda yat malzemeleri satışı da yapan 24 yaşındaki işadamı Eralp K, yönetimindeki 35 BKV 78 plakalı otomobille çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Rabia Dumlu, kaza yerindeki ilk müdahalenin ardından kaldırıldığı Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

BİRDEN YOLA FIRLADI

Kaza sonrasında orta refüjdeki trafik levhasına çarparak duran Eralp K, gözaltına alındı. İfadesinde, hızlı olmadığını söyleyen ve Rabia Dumlu’nun, birden yola fırladığını, çarpmamak için direksiyon kırmasına rağmen başaramadığını söyleyen Eralp K, işlemlerin ardından Adliye’ye sevk edildi.

BABA HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATACAK

Kızının acı haberinin ardından yıkılan baba Mevlüt Dumlu ise kızının çarpmanın etkisiyle 15 metre fırladığını bu nedenle sürücünün hızlı olduğunu düşündüklerini söyleyerek sorumlular hakkında hukuk mücadelesi başlatacaklarının söyledi.

Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Raiba Dumlu’nun, ikindi vakti kılınan namazın ardından Kaynaklar Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberin Devamı

SÜRÜCÜ SERBEST

Haberin Devamı

Rabia Dumlu’ya çarparak ölümüne neden olan sürücü Eralp K., sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!