Köpek ısırığını önemsemedi, kuduzdan öldü

Güncelleme Tarihi:

Köpek ısırığını önemsemedi, kuduzdan öldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2006 14:18

Adana’da kendilerine ait köpek tarafından ısırılan 8 çocuk annesi 49 yaşındaki Fatma Sert, “Bir şey olmaz” diyerek kuduz aşı yaptırmayınca kuduzdan hayatını kaybetti.

Merkez Yüreğir İlçesi’ne bağlı Baklalı Beldesi’nde oturan Fatma Sert, 2 ay önce bahçedeki kulübede besledikleri köpeği evin kapısından uzaklaştırmak istedi. Fatma Sert, uzaklaşmayan köpeğe elindeki sopayla vurdu.

Köpek bu sırada Fatma Sert’in sağ elini ısırdı. “Kendi beslediğimiz köpek, bir şey olmaz” diyen Fatma Sert aşı olmaya gitmedi.

Bir hafta önce köpeğin ısırdığı yarada kaşıntı, sese duyarlılık, geğirme, üşüme şikayetleri üzerine Fatma Sert, Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan tetkiklerde Sert’e kuduz tanısı konuldu ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne sevk edildi. Kuduz tanısı üzerine tüm beldede yaşayanlara Tarım İl Müdürlüğü yetkililerince kuduz aşısı yapıldı. Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde takip ve tedavi altına alınan Sert bugün kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

KÖPEK KAÇTI

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı, Fatma Sert’in kuduzdan ölüp ölmediğinin kesin belirlenmesi için otopsi yapılmasına karar verdi. Adli Tıp Morgu’na jandarma nezaretinde götürülen cesetten otopsi için parça alındı. Sert'in cenazesi Baklalı Beldesi’ndeki mezarlıkta yine jandarma nezaretinde toprağa verildi.

Eşinin, besledikleri köpeğin ısırmasının ardından rahatsızlanarak hayatını kaybettiğini belirten 52 yaşındaki Hidayet Sert, “Köpeğimiz o zamana kadar uysaldı. Eşimi elinden ısırınca şaşırdık. Eşim aşıdan korktuğu için ısrarlarımıza rağmen hastaneye götüremedik. Biz olay üzerine köpeği sopayla dövdük. Köpek kaçtı. Bir daha gelmedi. Eşimin elindeki yara 10 gün içinde iyileşti. Ancak, bir hafta önce rahatsızlanınca hastaneye yatırdık. Hastanede doktorlar kuduz olduğunu söylediler. Beldede herkes aşılandı" dedi.

Fatma Sert’i ısırarak ölümüne neden olduğu iddia edilen kuduz olduğu sanılan köpek aranırken Tarım Müdürlüğü’nce beldede karantina çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

2 BÜYÜKBAŞ HAYVAN KUDUZ ÇIKTI

Bu arada, Yüreğir İlçesi’ne bağlı Kürkçüler Beldesi’nin Dağcı Köyü’nde de 2 büyükbaş hayvan kudurarak öldü. Bunun üzerine karantinaya alınan Dağcı Köyü'ne hayvan giriş çıkışları yasaklandı. İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince köyün girişine ‘Bu köyde kuduz hastalığı nedeniyle karantina uygulanmaktadır’ tabelası asıldı.

Dağcı Köyü Muhtarı Mehmet Sarsal, köy yakınındaki Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nden (OSB) çıkan atıkları yiyen hayvanların tehdit altında olduğunu, iki büyükbaş hayvanın da bu atıkları yedikleri için kudurduğunu öne sürdü. Muhtar Sarsal, OSB atıklarının hayvan sağlığı kadar insan sağlığını da tehdit ettiğini belirterek önlem alınmasını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!