Kop Dağı'nda turizm atağı

Güncelleme Tarihi:

Kop Dağında turizm atağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Son yıllarda dağ ve yayla turizmi ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başlayan Doğu Karadeniz Bölgesi'nde, Turizm Bakanlığı'nca ‘‘Turizm Merkezi’’ ilan edilen yöreler arasında yer alan ve bir bölümü Bayburt ili sınırları içinde kalan Kop Dağı'nda, konaklama ve dinlenme tesisleri inşaa ediliyor.

Bayburt Valisi Ali Haydar Öner, Kop Dağı'nın Bayburt kısmında kalan kesiminde geçen yıl Özel İdare Müdürlüğü kanalıyla 36 milyar liraya ihale ettikleri tesisin kaba inşaatının tamamlandığını bildirdi.

Öner, yaptığı açıklamada, 70 yataklı sosyal tesislerin bu yıl sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini belirterek, ‘‘Kop Turizm Merkezi'nde 4 mevsim dinlenme ve spor yapabilme imkanı var. Halen biri 2 bin, diğeri ise bin 750 metre uzunluğunda olan 2 pistte kar kayağı yapılabiliyor. Tesisler açılmamış olmasına rağmen çok sayıda insan kayak yapmak için buraya geliyor. İdeal pist bulunduğu için kayakçılar da burada çalışma ve yarışma yapıyorlar’’ dedi.

Vali Öner, yörede yazın da çim kayağı yapılabileceğini, bunun için ön çalışmalara başladıklarını, ayrıca yaz döneminde futbol takımlarının kamp ve çalışma yapabilmeleri için merkezde saha inşaa etmeyi planladıklarını bildirdi.

Bayburt-Erzurum karayolunun 35'inci kilometresinde yer alan Kop Turizm Merkezi'nde, daha önce yine Özel İdare tarafından yapılarak işletmeye açılan alabalık tesisleri de bulunuyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!