Konyalı John Wick

Güncelleme Tarihi:

Konyalı John Wick
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2023 07:00

Konya’da beden eğitimi öğretmeni Ömer Aslan, ünlü Hollywood yıldızı Keanu Reeves’in canlandırdığı John Wick karakterine benzerliğiyle dikkat çekiyor. Kendine ‘Konyalı Jonn Wick’ diyen Aslan, öğrencilerden büyük ilgi görüyor. Sosyal medyada 90 bin takipçiye ulaşan Aslan, “Paylaşımlarımı gören, John Wick’e İç Anadolu ağzıyla dublaj yapıldığını zannediyor” diyor.

Haberin Devamı

ÖMER Aslan (40), Karaman Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde beden eğitimi öğretmenliği yapıyor. 1983 yılında Konya’da doğan Aslan, Antalya Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu 2006 yılında bitirdi. 10 yıldır öğretmenlik yapan Aslan, John Wick karakterine benzerliğini, 2021 yılında İstanbul gezisi sırasında tesadüfen fark etti. Sonrasında hayatının değiştiğini söyleyen Aslan, şöyle devam etti:

ANNEM ‘AYNI SANA BENZİYOR’ DEDİ

İstanbul Eminönü’nde bir film çekiyorlardı. Orada gezerken İranlı bir yapımcıyla karşılaştım. Yanıma geldi ve bana ‘John Wick’ dedi. Ben de ‘Adım John değil, ben Türküm’ dedim. Sonra internetten John Wick’in Keanu Reeves’in canlandırdığı bir karakter olduğunu öğrendim. Bana da hakikaten benziyordu. İlk filmini annemle izledim, görünce gözleri büyüdü, ‘Oğlum bu aynı sen’ dedi. Annem de söyleyince iyice ikna oldum. Ondan sonra insanların bana neden ilgi gösterdiklerini daha iyi anladım. Mesela bir gün bir adam yanıma geldi. Israrla, ‘Dün akşam filmini izledim’ diyor. Zor ikna ettim adamı John Wick olmadığıma.

Haberin Devamı

Konyalı John Wick
John Wick karakterine dünyaca ünlü oyuncu Keanu Reeves hayat veriyor. 59 yaşındaki Hollywood yıldızı, hayırsever kişiliğiyle de tanınıyor.

TEMEL REİS’İN ISPANAĞI GİBİ

Sosyal medyada bir dönem ünlü film karakterlerine yapılan İç Anadolu seslendirmeleri meşhurdu. Videolarıma gelen ilk yorumlarda da, ‘Ne güzel İç Anadolu dublajı yapmışlar’ yazıyorlardı. Sosyal medyada takipçi sayım artınca ben de bu benzerliğin yerli ve milli kültürümüzü tanıtmak adına içerikler üretmeye uygun olacağını düşündüm. Çünkü yurt dışından, başta Keanu Reeves’in memleketi Kanada’dan olmak üzere çok sayıda mesaj alıyorum. Benim amacım Anadolu kültürünü ve ürünlerimizi tanıtmak. Konya’nın etli ekmeği, Çorum’un leblebisi için basit senaryolar yazıp videolar çekiyorum. Mesela Ordu fındığı için bir avuç fındık yiyip John Wick’e dönüştüm. Temel Reis’in ıspanak yemesi gibi. Böyle çalışmalarla yerli ürünlerimizi dünya görsün istiyorum. Bazı tanıtımlarım 100 milyon kez izlendi.”

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERİ İÇİN HARCIYOR

- Ömer Aslan kazandığı paraları yine öğrencileri için harcadığını belirterek şunları söyledi: “Tanıtım için çektiğim videoları para kazanmak için yapmıyorum. Çocukluğum çok iyi şartlarda geçmedi. Her çocuk gibi ben de abur cubur severdim ama alamazdık. Kantinde devamlı keklere baktığım zamanları hatırlarım. Sosyal medyada ürün tanıtımlarını öğrencilerime ve öğretmen arkadaşlarıma kek, çikolata göndermeleri şartıyla yapıyorum.

KİTAP GELİRİ YİNE EĞİTİME

Daha önce engelli birinin hikâyesini anlatan ‘Aşk Engel Tanımaz’ kitabımın gelirleriyle, 2020 yılında Muş ve Van’da olmak üzere 8 okulu boyadım. Şimdi ise ikinci kitabım ‘Ben Efsaneyim, Çünkü Öğrenciyim’ isimli kitabımı yazıyorum. Bu kitabın gelirini de ücra köy okullarına ve öğrencilerine destek için kullanacağım.”

Haberin Devamı

Konyalı John Wick

ORTAK NOKTALARI HAYVAN SEVGİSİ

- Film, emekli tetikçi John Wick’in, karısından kalan tek hatıra olan can dostu köpeğinin mafya tarafından öldürülmesiyle başlayan intikam hikâyesini anlatıyor. Aslan da gelirinin bir kısmını sokak hayvanlarına ayırdığını belirterek şunları söyledi: “Köpeğim yok ama komşumun köpeğiyle ilgileniyorum. John Wick gibi ben de hayvanları çok seviyorum. 7 yıldır ek ders ücretlerimi sokak hayvanlarına mama almak için harcıyorum.”

Konyalı John Wick

DÖVÜŞ TEKNİKLERİ GÖSTERİYORUM

“Öğrencilerim ‘John Wick öğretmen’ lakabını taktı, öyle de kaldı. Beni görünce ‘John Wick’ hoca geliyor diyerek dersime hevesle giriyorlar. Film karakteri, dövüş sanatlarında usta. Çocuklar da arada benden dövüş teknikleri göstermemi istiyorlar. Ben de bazen birkaç figür gösteriyorum. Ortaya çıkardığım bu profil sayesinde öğrencilerimle çok iyi bir iletişim kurdum.”

 

BAKMADAN GEÇME!