Konya'da trafik kazası: 7 ölü

Güncelleme Tarihi:

Konyada trafik kazası: 7 ölü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2006 08:53

Konya'nın Altınekin İlçesi'nde yolcu otobüsüyle tarım işçilerini taşıyan minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 7 kişi öldü, 2'si ağır 12 kişi de yaralandı.

Kaza saat 07.00'de Altınekin İlçcesi'ndeki kavşakta kırmızı ışık ihlali sonucu meydana geldi. Konya'dan Ankara'ya giden Muzafer Gencer yönetimindeki 42 Mustafa Sağ 004 plakalı otobüsü ile Ilgın İlçesi'ne bağlı Harmanyazı Köyü'nden Altınekin'e fasulye toplamak için gelen tarım işçilerini taşıyan Recai Çayır yönetimindeki 42 P 6566 plakalı minibüs çarpıştı. Tarım işçisi dolu minibüs hurdaya dönerken, içinde 2 şoför ve muavinle sadece 2 yolcu bulunan otobüs çarpmanın etkisiyle yaklaşık 50 metre sürüklendikten sonra yan yattı.

Kazada minibüste bulunanlardan 7 kişi yaşamını yitirirken, 2'si ağır 12 kişi de yaralandı. Ölenlerden 2'sinin sürücü Racia Çayır ile Emine Tutar olduğu saptanırken diğer 5 kişinin kimliğinin belirlenmesine çalışılıyor. Otobüste bulunan 5 kişiden yaralanan olmadı.

Konya'daki Numune, Tıp Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alınan 12 yaralıdan birinin kimliği henüz belirlenemezken diğer 11 yaralı şunlar:
Hacer Aktürk, Nur Sema Aktürk, Pınar Alpçin, Kevser Çakır, Aynur Alpçin, Leyla Yıldırım, Hacer Çayır, Gamze Çayır, İnci Çayır, Hafize Soylu ve Adile Çakır.

Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, görgü tanıkları da kazanın yolcu otobüsünün kırmızı ışıkta geçmeye kalkışmasının neden olduğunu ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!