Konya'da sağanak yağış yüzünden evler su altında

Güncelleme Tarihi:

Konyada sağanak yağış yüzünden evler su altında
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2010 08:39

KONYA’nın Bozkır İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle dereler taştı, yaklaşık 200 ev ve işyeri sular altında kaldı. Seydişehir İlçesi’nde ise 70 evde su baskınları yaşandı.

Haberin Devamı

Bozkır İlçesi’nde dün sabah saatlerde başlayan ve zaman zaman şiddetini arttıran yağmur, hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle ilçe merkezinden geçen Çarşamba Çayı ile yakınından geçen Çökelek Deresi taştı. Sel suları nedeniyle yaklaşık 200 ev ve işyeri su altında kaldı, ilçe ve bazı köy yolları ulaşıma kapandı. İlçeye, kent merkezi ve çevre ilçelerden arama kurtarma ekipleri, iş makinaları, itfaiye araçları ve polis ekipleri sevk edildi.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini belirterek, “Can kaybımız yok. Yağışın durmasıyla birlikte hasar tespit çalışması yapılacak” dedi.

Bozkır Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Uyan, “Yağışların şiddetini arttırmasıyla ilçe sular altında kaldı. Yaklaşık 200 ev ve iş yerini su bastı. Merkezde ve bazı evlerdeki suları tahliye etmeye çalışıyoruz. İlçede oluşan maddi hasar oldukça fazla. Herhangi bir can kaybımız yok, fakat yaşlı bir adamı uykusunda boğulmak üzereyken vatandaşlar kurtarmış. Şu an onun da durumu iyi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Evi sular altında kalan 34 yaşındaki Sibel Kardeşlik, 2005 yılında da ilçeyi suların bastığını söyledi, “Yetkilileri uyardık, fakat önlem almadılar. Evimin birinci katı sular altında kaldı. Kim verecek şimdi bunun hesabını” şeklinde konuştu.

SEYDİŞEHİR'DE DE SU BASKINI
Seydişehir İlçesi’nde de iki günden beri etkili olan sağanak yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Yaklaşık 70 evi su bastı. Vatandaşlar, evlerine dolan suları kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!