Konya'da ‘Çorba Çeşmesi’ açıldı

Güncelleme Tarihi:

Konyada ‘Çorba Çeşmesi’ açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2007 17:23

KONYA'nın Akşehir İlçesi'nde, Belediye tarafından yoksulların 24 saat ücretsiz çorba içebilmesi için yapılan ‘Çorba Çeşmesi’ törenle hizmete açıldı. İlk çorba ikramı protokol üyelerine yapıldı.

Haberin Devamı

Sinema oyuncusu ve senarist Levent Kazak ile Akşehir Belediyesi'nin girişimleriyle faaliyete geçirilen ‘Çorba Çeşmesi’nin açılışı, bugün düzenlenen törenle yapıldı. Belediyeye ait bir dükkan restore edilerek çorbacı olarak dizayn edildi. Yoksulların 24 saat ücretsiz çorba içebilmesini sağlamak için kurulan ‘Çorba Çeşmesi’, 24 Ağustos Onur Günü törenlerinden sonra Akşehir Kaymakam Vekili Murat Güven, Garnizon Komutanı Albay Osman Arıduru ve Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu tarafından açıldı.

Başkan Baloğlu, bu projenin ülke geneline yayılması gerektiğini belirterek, “Çorba Çeşmesi'nden aynı anda 20 kişi çorba içebilecek. Gelen hemen çorbasını içip gidecek. Bu nedenle 20 kişilik kapasitenin yeterli olduğunu düşünüyoruz. Yoksul vatandaşlarımız bu proje ile en azından birer kase sıcak çorba içme imkanı bulmuş olacak” dedi. Açılışı yapılan lokantada ilk çorbalar protokol üyelerine servis edildi. Daha sonra ise vatandaşlara ücretsiz olarak çorba ikramı yapılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Çorba Çeşmesi'ne gelen yoksul, karnını çorba ve besin değeri yüksek kepek ekmeği ile ücretsiz doyurabilecek. Burada sadece mercimek çorbası olacak. Gelir durumu iyi olanlar da çorba içecek, ancak onlar için bu hizmet ücretli olacak. Onların destek olarak vereceği her para yoksula yardım olarak geri dönecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!