Konya'da 300 vakıf eseri restore edildi

Güncelleme Tarihi:

Konyada 300 vakıf eseri restore edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2010 11:12

KONYA Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından son 6 yılda 62 milyon TL harcanarak yaklaşık 300 vakıf eseri restore edildi.

Konya Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, bu eserlerden 200’e yakının bir belge olarak saklanması açısından projesinin çizdirildiğini ve arşive konulduğunu söyledi. Halen 5 restorasyon projesinin devam ettiğini belirten Genç, “Son 6 yılda vakıf eserlerinin restorasyonu için 62 milyon TL’lik bir hacama yapıldı. 300 eserin dışındaki eserlerin köklü bir onarıma ihtiyacı yok. Ama her eserin bakıma ihtiyacı oluyor ve biz de dönem dönem bunların da restorasyon işlemlerini yapıyoruz” dedi.

ALAEDDİN CAMİ RESTORE EDİLECEK

Selçuklu döneminin simge eserlerinden Alaeddin Camii‘nde bu yıl restorasyon çalışması yapılacağını kaydeden İbrahim Genç, “Burada rölöve ve restorasyon projesinde gecikmeler yaşandı. Bu ay veya nisan ayı gibi bu projeyi ihaleye çıkarmayı düşünüyoruz. Haziran ayında çalışmalarına başlayıp 2011 yılı sonlarına doğru da restorasyonu tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İPEK YOLU HANLARI AÇILIYOR

İpek Yolu güzergahında bulunan hanların da ‘restore et- işlet- devret’ modeli ile restorasyonun yapıldığını ifade eden Genç, çalışmalarla birlikte 2 yıl içinde Aksaray, Nevşehir, Karaman ve Konya bölgesindeki hanların faaliyete geçeceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!