Konuşulacak düğün

Güncelleme Tarihi:

Konuşulacak düğün
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mehmet Ağar'ın oğlunun bugün İstanbul Büyük Kulüp'te yapılacak düğünü, katılanlar ve politik etkileri bakımından çok konuşulacak. Düğünde gençlerin şahitliklerini yapacak olan Cumhurbaşkanı Demirel ile eski Cumhurbaşkanı Evren, şimdiden eleştiri oklarına hedef oldular. Çiller'in katılmayacağını bildirmesi ve DYP'lilerin göstereceği tavır ise merak konusu.

DYP Milletvekili Mehmet Ağar'ın oğlu Tolga, nişanlısı Özlem Altındağ ile bugün evleniyor. İç siyasette büyük yankı yapacak düğüne katılan ya da katılmayanların profili, seçim sürecine giren DYP'deki siyasi dengeler açısından önemli ipuçları verecek. Bu akşam Büyük Kulüp'te yapılacak düğün, DYP lideri Tansu Çiller'le ilk çatışmasını Refahyol döneminde Erbakan'ın Libya gezisi nedeniyle yaşayan, ardından Çiller'i, ‘dokunulmazlığı kaldırılırken seyirci kalmakla’ suçlayan ve görüş ayrılığını net bir dille vurgulayan Ağar'ın, parti içindeki geleceğine ilişkin önemli bir gösterge olacak. Siyaset, iş dünyası, askeri kanat ve eğlence dünyasının önde gelen isimlerinin davet edildiği düğün, katılanların profiliyle de kulisleri hareketlendirecek. Susurluk olayı nedeniyle ağır suçlamalara hedef olan ve hakkında yargı süreci başlatılan Ağar'ın oğlunun düğününe katılan siyasiler de eleştiri oklarını üzerine çekecek. Nikahta tanık sandalyesine oturacakları için eleştiri bombardımanına tutulan Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve 7'inci Cumhurbaşkanı Kenan Evren de siyaset yelpazesinin solundaki isimlerin suçlamalarından nasibini alacak.

İKTİDAR KULÜBÜ...

İki Cumhurbaşkanı'nın tanıklığı ve önemli davetliler nedeniyle, düğün ‘devlet töreni’ atmosferinde geçecek. Siyasete yeniden Ağustos sıcağını getirecek düğüne kapılarını açan Büyük Kulüp'ün, bürokrasinin kalesi ve ‘iktidar kulübü’ olarak anılması da, Ankara kulislerinde daha şimdiden ‘Ağar’a da iktidar sahnesi açılacak mı?' sorularına neden oldu. DYP'deki liderlik mücadelesinde ismi sık sık kulislerde seslendirilen ve gittiği her yurt gezisinde DYP örgütünden büyük ilgi gören Ağar'ın oğlunun düğünü, parti içi tartışmalar açısından da ‘elektrikli bir dönem’de yapılıyor. Ağar'ın tüm DYP il başkanlarına düğün davetiyesi göndermesiyle su yüzüne çıkan gerilim, perşembe günü doruğa çıktı. Ağar'ın davetiyeleri il başkanlarının nabzını ölçmek için gönderdiği, parti liderliğine soyunmadan önce önünü görmek istediği ileri sürüldü. Ağar ise bir DYP milletvekili ve eski bakan olarak, tüm il başkanlarına davetiye göndermesinden daha doğal bir şey olamayacağını belirtti.

STADYUMDA YAPSAM DOLAR

Ağar önceki gün çıktığı bir televizyon programında da, eski bir polis şefi, milletvekili ve bakan olarak çok geniş bir çevresinin olduğunu, düğünü stadyumda yapsa boş yer kalmayacağını ileri sürdü. Ağar, Kocaeli'nde gazetecilerin sorularını yanıtlarken de eski ortağı Erbakan ile ‘Otağtape buluşması’na katılan Genel Başkanı Çiller'i isim vermeden eleştirdi. Ağar, ‘Dar kapsamlı cephe anlayışına karşıyız. DYP iktidara tek başına taliptir’ diyerek, Genel Başkanı ile görüş ayrılığını açıkça ortaya koydu. Bu arada Çiller'e yakın yayın organları Ağar'a eleştiri sağnağı yağdırırken, Ağar'ın Genel Başkanı'na özel kurye ile gönderdiği düğün davetiyesinin yanıtı olumsuz geldi. Ağar'ı telefonla arayan DYP lideri Çiller, düğüne katılmayacağını bildirerek partisine de örtülü bir mesaj gönderdi.

DÜĞÜN SATRANCI

Ağar'ın son dönemde DYP örgüt toplantılarında büyük bir coşkuyla karşılanması, parti yönetimini de, ‘düğün satrancı’na yöneltti. DYP'nin yarın ve çarşamba günü bölge toplantıları ve bazı etkinlikler düzenleyerek düğüne katılımı engelemeye çalışacağı öne sürüldü. İstanbul Çiftehavuzlar'daki düğün, DYP'nin politika havuzundaki dalgalanmaları da ortaya koyacak. Çağrılı DYP'lilerden düğüne katılanlar, hakkında ‘Genel başkanlığa oynuyor’ fısıltıları dolaşan Ağar'a ‘müttefik’ ya da en azından ‘barışık’ isimlerle ilgili ilginç bir haritayı da biçimlendirecek. Bu harita, Çiller'in genel başkanlık koltuğunun ayaklarının hangi isimlerden oluştuğunu da ortaya çıkartacak.

KATILMAK YA DA KATILMAMAK

Düğüne, haftasonuna kadar TBMM'deki partilerden sadece DTP lideri Hüsamettin Cindoruk'un katılacağını bildirdiği öğrenildi. Düğünün orduda devir teslim törenleriyle aynı güne rastlaması, askeri kanattan üst düzey bir katılımı güçleştiriyor. Ancak kulislerde Ağar'ın oğlunun düğününe çok sayıda subayın katılacağı tahmin ediliyor. Düğüne katılacağını bildirenlerin arasında Rahmi Koç ve Ayhan Şahenk'in yanısıra, ünlü işadamları da yer alacak. Bir işi olduğunu ve bunu hallederse gelebileceğini bildiren Beşiktaş Kulübü Başkanı Süleyman Seba dışında, spor kulüplerinin başkanları da düğüne katılıyor. Eğlence dünyasından düğüne katılacağını bildirenler arasında İbrahim Tatlıses, Muazzez Abacı ve Sibel Can var. Düğün süresince canlı müziği ise Türkuaz topluluğu yapacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!