Kontenjanlar sıkıntı yarattı

Güncelleme Tarihi:

Kontenjanlar sıkıntı yarattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

CHP'de önseçimden çıkan sürpriz sonuçlar, Genel Başkan Deniz Baykal'ın belirleyeceği kontenjan adayları konusunda tartışma yarattı. Önseçimde liste başını kazanan çok sayıda aday, bölgelerindeki kontenjan sırasının iptal edilmesini ya da muhtemel kontenjan adaylarının değiştirilmesini istiyor.

Konya'da önseçimde ikinci sırayı genç kadın adaylardan Sevgi Kökbudak kazandı. Ancak Konya'da ikinci sıra, Nezir Büyükcengiz için kontenjan olarak ayrılmıştı. Büyükcengiz'in kontenjan adayı yapılması halinde, önseçimi kazanan Kökbudak'ın şansı düşecek. Bu durumda, kadın adayların önünü açmak isteyen Baykal'ın, Konya'daki kontenjan sırasını iptal etmesi bekleniyor.

SAĞLAR: İPTAL EDİLSİN

Çorum'daki önseçimde başarılı olamayan milletvekili Ali Haydar Sahin de, Konya'da kontenjan adayı kullanmanın doğru olmayacağını parti yönetimine bildirdi. MYK üyesi Haydar Oymak ise önseçimi kaybeden milletvekillerinin kontenjan adayı gösterilmesinin doğru olmayacağını söyledi.

Bu arada İçel Milletvekili Fikri Sağlar da, İçel'deki kontenjan sırasının iptal edilmesini istedi. Talebini Baykal'a bildiren Sağlar, ‘‘İçel örgütü, adaylarını önseçimle belirledi. Üçüncü sırada da kadın adayı var. Buraya kontenjan konulması partinin aleyhine olur. İçel'e bu haksızlığı yapmamak gerekir’’ dedi. Kontenjan adayları konusunda sıkışık olan Baykal'ın, Hikmet Çetin'i İçel'e kontenjan adayı yapması bekleniyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!