Konsolosluk ve TRT önünde şüpheli paket alarmı

Güncelleme Tarihi:

Konsolosluk ve TRT önünde şüpheli paket alarmı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2010 18:38

Beyoğlu'nda İngiltere Başkonsolosluğu'nun yanındaki binanın doğalgaz kutusu üzerine bırakılan eski bir kaset çalar ve konsolosluğun 50 metre ilerisindeki TRT binasının depo çıkışında unutulan bir çanta polisi alarma geçirdi. Bomba olma ihtimaline karşı polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Kaset çalar ve paketten ise bomba çıkmadı.

Haberin Devamı

Beyoğlu'nda bulunan İngiltere Başkonsolosluğu bitişiğindeki bir binanın doğalgaz kutusu üzerine bırakılan eski siyah bir kaset çalar İstanbul Polisini alarma geçirdi. Polise yapılan ihbar sonrası olay yerine gelen polis ekipleri Odakule'ye ve Taksim'e çıkan yolları trafiğe kapatarak kaset çaların etrafını geniş bir şekilde çembere aldı. Bu sırada paketin patlama olasılığına karşın İGDAŞ ekipleri çağrıldı. Olay yerine gelen bomba uzman ekipleri hazırlanarak kaset çaların bulunduğu yere doğru ilerledi. Uzman ekip doğalgaz kutusu üzerinde bulunan kaset çaları patlatmak için fünye koydu. Daha sonra İGDAŞ ekipleri beklendi. İGDAŞ ekiplerinin gazın kesilmesinin uzun süreceğini ve paketin patlatılması halinde çevrede büyük çapta zarar meydana geleceğini söylemesi üzerine bomba ekipleri paketi patlatmaktan vazgeçti. Bombacı çengelle kaset çaları aşağı düşürdü. Kaset çaları inceleyen uzmanlar herhangi bir bomba düzeneği bulamadı. Polis ve çevredeki vatandaşlar derin bir nefes aldı.

Haberin Devamı

50 METRE İLERDE BAŞKA BİR PAKET

Diğer şüpheli paket ise TRT binasının depo çıkışında fark edildi. Depo çıkışında unutulan ayakkabı paketi paniğe neden oldu. Paket polis ekipleri tarafından güvenlik çemberine alındı. Çantanın sahibi orta çıkınca pakete müdahale edilmedi. Poşetin içinden yeni alınmış bir ayakkabı çıktı. Paketlerden herhangi bir bomba düzeneğinin çıkmaması rahat bir nefes aldırdı. Paketlerin boş çıkmasının anlaşılmasından sonra trafik normale döndü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!