Konsolosluk için geldi

Güncelleme Tarihi:

Konsolosluk için geldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2004 01:46

Prens Charles, geçen yıl bombalanan İngiltere’nin İstanbul Başkonsolusluk binasının açılışını yapmak üzere dün özel bir uçakla İstanbul’a geldi.

İngiliz tahtının varisi Galler Prensi Charles, geçen yıl bombalı terör saldırısında hasar gören İngiltere’nin İstanbul Başkonsolusluk binasının açılışını yapmak üzere dün özel bir uçakla İstanbul’a geldi.

Prens Charles ayağının tozuyla havaalanından konsolosluğa gitti. İngiliz Prensi bir saat süren incelemelerinden sonra kalacağı Çırağan Oteli’ne geçti. Charles’ın incelemeleri sırasında konsolosluğun bulunduğu sokağa basın mensupları alınmazken, sokak, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

Başkonsolos Roger Guy Short ve 9 konsolosluk çalışanı ile 16 kişinin ölümüne neden olan terörist saldırıdan sonra restore edilen başkonsolosluk binasının resmi açılışı bugün yapılacak. Prens Charles 2 gün sürecek gezisi sırasında İstanbul ve Ankara’da çeşitli temaslarda bulunacak. Charles, Ankara’da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le görüşecek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la akşam yemeğinde biraraya gelecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!