Konserli 23 Nisan coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Konserli 23 Nisan coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2002 01:40

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bugün tüm yurtta, KKTC’de ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanıyor. 19 Mayıs Stadyumu’ndaki törende Özlem Tekin, akşam da Kızılay’da Ebru Gündeş, İzzet Yıldızhan ve Eski Dostlar konser verecek.

Başkentteki törenler, Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu başkanlığında, tüm illeri temsilen gelen öğrenciler ile öğretmenlerden oluşan heyetin Anıtkabir’i ziyaretiyle başlıyor.

TBMM Başkanı Ömer İzgi devlet erkanı ile birlikte saat 09.00’da önce TBMM’deki Atatürk Anıtı’na, saat 09.15’te de Anıtkabir’e çelenk koyacak ve özel defteri imzalayacak.

19 Mayıs Stadyumu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları başlayacak. Törene, 98 okuldan 7 bin 50 öğrenci katılacak.

MECLİS’TE ÖZEL OTURUM

Tören sonunda, öğrenciler ve törene katılanlar Özlem Tekin’in vereceği konserle eğlenecek.

Saat 14.00’te Genel Kurul, özel gündemli toplantı yapacak. TBMM Başkanı Ömer İzgi ve Meclis’te temsil edilen tüm siyasal parti liderleri konuşma yapacaklar.

İzgi akşam saat 19.30’da, TBMM’nin açılışının 82’nci yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde bir resepsiyon verecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce de Fener Alayı ve kortej yürüyüşü düzenlenecek. Bu etkinlikte, masal kahramanı ve figürlerini sembolize eden çocuklar, Altınpark’tan Kızılay’a kadar geçit yapacaklar. Kızılay’da Ebru Gündeş, İzzet Yıldızhan ve Eski Dostlar konseri düzenlenecek.

Bu yıl 24’ncüsü gerçekleştirilen 23 Nisan Çocuk Şenliği’ne 29 ülkeden 600 çocuk katılıyor. 14 Nisan’dan itibaren Türkiye’ye gelmeye başlayan çocuklar, 23 Nisan’da Mustafa Özbek Kongre ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilecek şenliğin galasında gösteri yapacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!