Konser

Güncelleme Tarihi:

Konser
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Baba Zula, bugün ve yarın saat 22.00'de Babylon’da iki konser verecek. ‘‘Kurbağa Öyküleri’’, ‘‘Mutfak Kazaları’’ ve ‘‘Küçük Prens’’ adlı oyunlar için yaptıkları müzikleri ‘‘3 Oyundan Müzikler’’ adlı albümde toplayan ve Doublemoon etiketiyle piyasaya sunan Baba Zula, konserlerinde de bu albümden parçalar çalacak. Geleneksel ve modern enstrümanların yanı sıra Afrika enstrümanlarını da kullanan grup, Emre Önel (darbuka, drum machine, keyboard, vurmalı), Levent Akman (def, bongo, vurmalı) ve Murat Ertel'den (saz, gitar, ramazan davulu, loop ve teypler) oluşuyor. Bugün ve yarınki konserlere konuk müzisyenler olarak William Macbeth (bas), Brenna MacCrimmon (ses), Selim Sesler (klarnet), Fahrettin Aykut (davul) ve Ömer Kökteş (oyuncaklar) katılacak.

Bilet fiyatları: Tam 5 milyon, öğrenci 3 milyon TL. Biletler Vakkorama'lar, Nişantaşı Akusta, Mavi Jeans Beyoğlu ve Babylon gişesinden temin edilebilir.

Babylon Performans Merkezi, Şeyhbender Sok. 3, Asmalımescit - Tünel. Tel: (0212) 292 73 68

Japonya Başkonsolosluğu ve Japan Foundation işbirliğiyle İstanbul'a getirilen Japon Davul Ekibi-Tachibana Taiko 'HIBIKIZA', 17 Ekim Pazar günü 14.00'te Taksim Parkı'nda bir konser verecek. Girişin serbest olduğu konser, havanın yağmurlu olması durumunda yapılmayacak. Japon tarihinde önemli bir yer tutan Taiko yani Japon davulunu Tachibana yöresine özgü bir biçimde çalan 'HIBIZAKA', Taiko geleneğinin en yeni temsilcidir.

GECE HAYATI

Magma Music Club, sezonu bu gece, Londra Freedom Club'ın deneyimli DJ'i Ariel ile başlatıyor. Magma bu yıl, cuma-cumartesi gecelerine ek olarak perşembe geceleri de 22.00'den itibaren açık olacak. DJ Turgay'ın yanı sıra U.F.U.K ve Murat Uncuoğlu’nun da trip-hop, drum'n' bass, acid jazz, jungle, house, deep house, techno gibi elektronik müziğin en iyi örneklerini sunduğu Magma’ya yabancı DJ’ler de konuk olacak.

Hafta içi giriş: 5 milyon, haftasonu giriş: 8 milyon TL; 22.00-01.00 saatleri arası indirimli.

İstiklal Cad. Akarsu Sok. 5, Galatasaray. Tel: (0212) 292 11 19

ANMA GÜNLERİ

İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nin düzenlediği konferanslar çerçevesinde 16 Ekim Cumartesi 11.00'de Yıldız Sarayı-Çit Kasrı'nda Abdülbaki Gökpınarlı'yı anma toplantısı yapılacak. Prof.Dr. Hüseyin Hatemi, Prof.Dr. Ali Alparslan, Muammer Ülker ve Hasan Ali Göksoy'un konuşmacı olarak katılacakları toplantıda, Mevlevilik ve Yunus Emre üzerindeki araştırmalarıyla tanınan Abdülbaki Gökpınarlı, çeşitli yönleriyle anlatılacak.

Barbaros Bulvarı, Yıldız-Beşiktaş. Tel: (0212) 259 17 42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür İşleri Daire Başkanlığı, Peyami Safa'nın 100. doğum yıldönümünde ‘‘Peyami Safa Günleri’’ düzenliyor. 16 Ekim Cumartesi saat 13.00'te Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde (TZT) ‘‘Peyami'den Kalanlar Sergisi’’nin açılışıyla başlayacak etkinlik, saat 13.30'da yönetmenliğini Mehmet Soysal'ın yaptığı ‘‘İz Bırakan Peyami’’ adlı filmin gösterimiyle sürecek. 14.00'te ‘‘Peyami Safa'nın Düşüncesi ve Cumhuriyet Dönemi Türk Fikir Hayatına Katkıları’’ başlıklı oturumun ardından 16.30'da ‘‘Peyami'nin Hayatı, Çileli Bir Hayatın Yeni Nesle Anlattıkları’’ başlıklı ikinci oturum yapılacak. Saat 18.00'de ise Atatürk Kitaplığı'nda, Peyami Safa'nın aynı adlı romanından uyarlanan, Salih Diriklik'in yönettiği ‘‘9. Hariciye Koğuşu’’ adlı filmin birinci bölümü gösterilecek.

17 Ekim Pazar saat 13.00'te TZT'de ‘‘Beyaz Perdede Peyami’’; 14.00'te ‘‘Türk Romanında bir Kilometre Taşı: Peyami Safa’’ başlıklı oturum; 16.00'da ‘‘Peyami'nin Kaleme Büyük Sadakati: Peyami Safa'nın Polemikleri ve Üslubu’’ başlıklı ikinci oturum yapılacak. 19.00'da Atatürk Kitaplığı'nda ‘‘9. Hariciye Koğuşu’’nun ikinci bölümü gösterilecek.

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Tünel-Beyoğlu. Tel: (0212) 293 12 70

Atatürk Kitaplığı, Mete Cad. No: 45, Taksim. Tel: (0212) 249 09 45

KONFERANS

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 6. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında 16 Ekim Cumartesi günü Elizabeth Janus'un vereceği ‘‘Karanlık Kutu'dan Dijital Görüntülemeye: Fotoğraf Sanatının Evrimi Üzerine Düşünceler’’ başlıklı konferans saat 14.00'te Turkcell Auditorium'unda başlayacak. Konferansta İngilizce/Türkçe, Türkçe/İngilizce simültane çeviri yapılacak.

Turkcell Plaza, Meşrutiyet Cad. 153, Beyoğlu. Tel: (0212) 293 31 33'ten 61

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!