Kongre notları

Güncelleme Tarihi:

Kongre notları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Vur vur inlesin Baykal dinlesin

Oy verme işleminin sürdüğü saatlerde delegeler, milletvekilleri, il başkanları ve parti yöneticileri, oy kabinlerinin ve kürsünün önünde halay çekerek, ‘Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin’ diye slogan attılar.

Kongrede 15'in üzerinde liste çıkması nedeniyle yaşanan korsan liste karmaşası, delegelerin oy kullanmasını güçleştirdi. ANAP Kongresi'nde sabah saat 11.30'da başlayan oy kullanma işlemi sırasında, salonda çok sayıda adayın posterleri, kartları ve listeler elden ele dolaştı.

Mesut Yılmaz'ın listesinde bulunan 6 kişinin anahtar liste diye dağıtılan diğer listede olmadığı, diğer listede yer alan 9 ismin de Genel Başkan'ın listesinde yer almadığı görüldü.

MKYK adaylarından Türk Halk müziği sanatçısı Nejla Akben, kongre için yaptırdığı 2000 propaganda kasetini dağıttı.

MKYK'ya aday olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer de salonda dağıttığı, ‘Sevgili delege arkadaşım’ başlıklı bildiride partide yaptığı hizmetleri anlattı. Bazı adaylar da kolonya dağıtarak oy istedi.

Bu arada YSK'dan edinilen bilgiye göre, ANAP Genel Başkanlığı'na daha önce CHP ve DSP kongrelerinde olduğu gibi bilgisayar oy tasnifi önerisi getirilmesine karşın, genel merkezin bu öneriyi pahalı olacağı gerekçesiyle kabul etmedi.

Işılay Saygın aday olmadı

Anap'lılar kadınlara bu kongrede de ilgi göstermedi. MKYK için aday gösterilen 114 kişiden sadece 8'i kadındı. Bunlardan da sadece Lale Aytaman, Nesrin Nas ve Aymelek Taşan Genel Başkan'ın 10 kişinin seçileceği 20 kişilik listesinde yer aldı. Ancak Yılmaz adına çıkarılan anahtar listelerde bu kişilerin de isimlerine rastlanmadı. Bu nedenle sayım sonucunda MKYK listesine en fazla bir kadının girebileceği belirtildi. Genel Başkan'ın listesine girmesi beklenen Devlet Bakanı Işılay Saygın da aday olmayarak kendisine yönelik eleştirilere kırgınlığını ortaya koydu. Saygın Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu ile birlikte, MKYK'ya aday olmayan tek bakan oldu.

MKYK’ya girebilecek kadın adayların da Lale Aytaman ve Sibel Çarmıklı olabileceği belirtildi.

Semra Özal'a yılan şov

Türk Sanat Müziği sanatçısı Metin Milli'nin ‘‘Saray’’ adlı restoranının açılışına giden Semra Özal, dansöz Şahmeran'ın elindeki 1.5 metre uzunluğundaki yılandan çok korktu. Açılışı Kemal Özkan tarafından yapılan restoranda Semra Özal, 2.5 kiloluk piton yılanından gözlerini ayıramadı. Dansöz Şahmeran, Özal'ın masasına ilgi göstermek istediyse de Semra Özal'ın korkusu yüzünden masaya yaklaşamadı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!