Komutanlar TBMM'ye minibüsle geldiler

Güncelleme Tarihi:

Komutanlar TBMMye minibüsle geldiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2001 00:00


Haberin Devamı

TBMM'de Başkan Ömer İzgi'nin 23 Nisan kabulüne Türk Silahlı Kuvvetleri'nin komuta kademesindeki Korgeneral, Tümgeneral ve Tuğgeneraller, resmi ve sivil plakalı minibüslerle geldiler. Komutanların tasarruf önlemleri nedeniyle böyle bir uygulamaya girdikleri belirtildi.

REKTÖRLER KATILMADI Protokoldaki yerlerinde değişiklik yapılması nedeniyle üniversite rektörlerinin 23 Nisan törenlerine katılmama eğilimi, TBMM'deki törende de kendini gösterdi. Yök Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz'ün katıldığı törende üniversite rektörleri bulunmadı.

Törene ilk gelen lider ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz oldu. Yılmaz'a Enerji Bakanı Cumhur Ersümer ve Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler eşlik etti. Yılmaz, töreni beklerken iki bakanıyla sohbet etti ve bu arada Ersümer'in elini uzun süre tuttu. Yılmaz'ın tavrı, hakkında iddialar ortaya atılan bakanına destek olarak yorumlandı. Başbakan Bülent Ecevit ikinci gelen lider oldu. Ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli, DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve FP Genel Başkanı Recai Kutan tören salonuna girdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu salona girer girmez, tüm liderlerle tokalaştı. CHP Lideri Deniz Baykal ise törene katılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!