Komutanını ve asker arkadaşını vurdu

Güncelleme Tarihi:

Komutanını ve asker arkadaşını vurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2011 09:15

ANKARA Etimesgut İlçe Jandarma Komutanlığı’nda vatani görevini yapan er Ramazan Bülbül dün devriye gezdikleri sırada belirlenemeyen nedenle tartıştığı araç içinde bulunan komutanı astsubay Durmuş Bayraktar ile er Ahmet Aktaş’ı, tüfekle ateş açarak yaraladı.

Haberin Devamı

Ardından devriye gezdikleri askeri araçla memleketi Aksaray’a kaçan Bülbül, jandarama ve polisin peşinde olduğunu görünce aracı terk edip kaçtı. Polis ve jandarma Bülbül’ün yakalanması için çalışmasını sürdürüyor.

Etimesgut İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görevli astsubay Durmuş Bayraktar, üç asker ile birlikte dün saat 20.00 sıralarında Ankara- Eskişehir yolu üzerinde devriye görevine çıktı. Devriye sırasında er Ramazan Bülbül, belirlenemeyen nedenle komutanı ve iki asker arkadaşıyla tartıştı. Tartışma sırasında tüfeğiyle ateş açan er Bülbül, astsubay Bayraktar ile er Ahmet Aktaş’ı yaraladı, adı açıklanmayan diğer er ise kaçmayı başardı.

Komutanı ve asker arkadaşını yaralayan Ramazan Bülbül, suç aleti tüfeği ve diğer tüfekleri de alıp 706487 plakalı askeri araçla kaçtı. Aracın Ankara- Aksaray karayolu üzerinde görülmesi üzerine er Bülbül’ün memleketi Aksaray’a gideceğini tahmin eden jandarma, takibe aldı. Aksaray il sınırına yaklaştıklarında ise durum polise bildirildi. Polis de dün saat 23.30 sıralarında kent girişinde barikat kurarak geniş güvenlik önlemi aldı. Bu sırada polis ve jandarmanın peşinde olduğunu fark eden Bülbül, barikata gelmeden önce karanlıktan da faydalanarak izini kaybettirdi. Jandarma ekipleri Bülbül’ü kaybetmeleri üzerine erin ailesinin bulunduğu Yeşilova Beldesi ile yakınlarının bulunduğu Kutlu Beldesi’nde de geniş güvenlik önlemi aldı.

Yapılan aramalar sonucu askeri araç saat 03.00 sıralarında Tacih Mahallesi Hobi Bahçeleri önünde olduğu saptandı. Bunun üzerine takviye ekip çağrılarak panzerle operasyon düzenlendi. Kimsenin bulunmadığı araç içinde bulunan iki tüfek, incelenmek üzere kriminal laboratuvarına götürüldü.

Çok sayıda polis ve jandarma er Ramazan Bülbül’ün yakalanması için yoğun çalışma sürdürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!