Komisyon Başkanı Üstün: Türk çocukları gaylere verildi

Güncelleme Tarihi:

Komisyon Başkanı Üstün: Türk çocukları gaylere verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2013 20:56

BAŞBAKAN Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın “Avrupa’da 4 bin Türk çocuğu Hıristiyan ailelere verildi” sözlerinin ardından ilginç bir iddia da Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün’den geldi. Üstün, Belçika’da bir Türk ailenin 3 çocuğunun alınarak “gay ailelere” verildiğini, çocuklardan 2’sinin uzun mahkeme sürecinden sonra alındığını, biri için ise hala yargı sürecinin devam ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bozdağ’ın açıklamalarının ardından Meclis de konuya el attı. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Avrupa’daki göçmen çocukların sorunları ve velayet hakkı konusunda inceleme yapmayı kararlaştırdı. Bu konuda bir izleme dosyası açan komisyon, Avrupa ülkelerine giderek araştırma yapacak. Komisyon Başkanı Üstün, bunun bir insan hakkı ihlali olduğunu, çocukların basit idari kararlarla alınarak bambaşka kültürde olan ailelere verildiğini söyledi. Üstün, “Bunların sayısı şu anda minimum 5 bin ama bunun 9 bine kadar olduğu söyleniyor” dedi.

İLGİNÇ ZAMANLAMA

Komisyonda, Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk kökenli ailelerin gençlik dairelerinin, çocuk koruma tedbiri uygulamalarından kaynaklı sorunlarının araştırılması amacıyla söz konusu iddiaların yoğun olduğu ülkelere heyetler gönderilmesi ve yerinde inceleme yapılarak bir rapor düzenlenmesi kabul edildi. Üstün, farklı ülkelere farklı heyetlerin gideceğini, bunun bir saha çalışması olduğunu belirterek, “İlkini 17 Nisan 2013 gibi düşünüyoruz. Çünkü 17 Nisan 2013’te Neonazi cinayetlerinin ilk duruşması yapılacak Almanya’da. Biz daha önce almış olduğumuz karar gereğince hem o yargılamaları izlemek için Almanya’ya gideceğiz, gitmişken bu olayları da incelemek istiyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!