Komedi filmleri kalbin ilacı

Güncelleme Tarihi:

Komedi filmleri kalbin ilacı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2006 15:09

ABD’li bilim adamları tarafından yapılan bir araştırmada, komedi filmi izlemenin kalbe iyi geldiği ortaya çıktı. Maryland Üniversitesi uzmanlarına göre, komedi filmi izleyenlerin kan dolaşımı, atılan kahkahalar sayesinde hızlanıyor ve bu da kalp üzerinde olumlu etki yaratıyor.

Haberin Devamı

Bilim adamları tarafından 20 sağlıklı genç üzerinde yapılan araştırmada, katılımcılara 15 ila 30’ar dakikalık sürelerle hem komedi filmi hem de acıklı filmler izletildi. 48’er saat arayla yapılan bu seanslarda elde edilen verilere göre, ’Ah Mary Vah Mary’ gibi güldürü filmleri izletilen deneklerin 19’unda kan dolaşımı hız kazandı.

‘ER RYAN’I KURTARMAK’ KÖTÜ ETKİ YARATTI

Üzücü savaş sahneleri içeren ’Er Ryan’ı Kurtarmak’ gibi yapıtlar izleyen deneklerde ise bunun tam tersi etkiler gözlendi. Acıklı filmler izletilen 20 denekten 14’ünde kan dolaşımının azaldığı belirlendi.

Uzmanlar, komedi filmlerinin vücut üzerinde yarattığı etkinin, ’statin’ sınıfı ilaçlarla kalp tedavisine başlanmasına eşit olduğunu belirtirken, duygusal stresin, atardamarları darattığını kaydettiler. Bilim adamları ayrıca, acıklı film ve komedi filmi izleyen deneklerin kan dolaşımı hızları arasında yüzde 50’ye varan farklar tespit edildiğini vurguladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!