Koltuktan kalkmak yok

Güncelleme Tarihi:

Koltuktan kalkmak yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2001 00:00


Süleyman DEMİRKAN / ANKARA
Haberin Devamı

MHP Lideri Bahçeli, hiçbir kavgaya karışmamaları için partili milletvekillerini bir daha uyardı. Bahçeli, milletvekillerine şu mesajı yolladı:

Muhalefetin tahrikleri hangi düzeyde olursa olsun, gavgaya girmeyin. Kürsüyü işgal dahi etseler, koltuğunuzdan kalkmayın.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin ‘‘Hiçbir kavganın içinde olmayın, gerginliğe, çatışma ve kamplaşmalara fırsat vermeyin’’ talimatına rağmen, Meclis'te ölümle sonuçlanan kavgada MHP'lilerin de ‘rol almaları’ üzerine, yeni önlemler alındı. Genel Kurul'da gerginlik, hatta kavga bile olsa MHP milletvekilleri koltuklarında oturmayı sürdürecekler.

Bahçeli'nin bu konudaki yeni talimatı, Grup Başkanvekillerince milletvekillerine iletildi. Parti yönetimi ve Grup Yönetimi'nin telkini ile ‘soğukkanlı-sabırlı’ milletvekilleri, ‘fevri, sinirli’ olabilecekleri yatıştıracak, kavga ortamından uzaklaştıracak. MHP'liler, muhalefetin tahrikleri hangi düzeyde olursa olsun, kavgaya girmeyecek. Böylece, ‘kavgacı’’ imajı zaman içinde silinecek. Muhalefet, fiili engellemede bulunup kürsüyü işgal etse dahi, MHP'liler karışmayacaklar. Ancak, Grup başkanvekilleri, muhalefetin Meclis'in yasama görevini yapmasını engellediğini, düzenleyecekleri basın toplantısı ile halka anlatacaklar.

Bu arada yasağa rağmen, silahla Meclis'e gelen MHP'liler bulunduğunun tespiti üzerine Bahçeli, milletvekillerini bir kez daha uyardı. MHP'liler, kesinlikle Meclis Genel Kurulu'na ve kulisine silahla gelmeyecekler.

Milletvekilleri bu konuda birbirlerini denetleyip, parti ve grup yönetimine ihbarda bulunacaklar. Bu yasağı ihlal ederek, muhalefete ve basına koz veren milletvekillerine karşı gerekli yaptırımlar uygulanacak.

MHP, yumruk sergisi açacak

MHP'liler, muhalefet partileri DYP ve FP'nin, kendilerine yönelik ‘gerilim stratejisine dayalı saldırgan politikasını’ sürdürmesi ve MHP'ye hakarete varan haksız suçlamalara devam etmesi halinde, ilginç bir karşı atağa geçecek. MHP, kavga fotoğraflarının yer alacağı ‘Yumruk Sergisi’ ile asıl dayağı MHP milletvekillerinin yediğini, ilk yumruğu da muhalefet milletvekillerinin attığını, bu sergi ile anlatmaya çalışacak. Sergi için hazırlık yapan ve Meclis'teki ölümlü kavgayı fotoğraflayan foto muhabirlerinden çektikleri fotoğraf karelerini toplayan MHP Grup yönetimi, şu sonuca vardı:

‘‘Kavgada asıl dayağı yiyenler; bizim Anayasa Komisyonu üyesi olarak görevini yapmakta iken saldırıya uğrayan milletvekillerimiz. Özellikle İsmail Çevik, Cahit Tekelioğlu ve Birol Büyüköztürk'ü iyi dövmüşler. Bunlar fotoğraflarda net olarak görülüyor.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!