Kolektif Ne Demek? Kolektif Nedir? Kolektif Tdk Kelime Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Kolektif Ne Demek Kolektif Nedir Kolektif Tdk Kelime Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2020 15:00

Kolektif kelimesi özellikle yazılı kaynaklarda çok sık karşılaşılan sözcükler arasındadır. Her ne kadar halk dilinde yaygın olarak kullanılmasa bile, farklı yerlerde kişinin mutlaka karşısına çıkmaktadır. O yüzden merak edilen kelimelerden biri olarak öne çıkıyor. Peki, Kolektif ne demek? Kolektif nedir? Kolektif TDK kelime anlamı hakkında bilinmesi gerekenler.

Haberin Devamı

Fransızca kökenli olarak Türkçeye yerleşmiş kelimeler arasında yer alan kolektif, özellikle edebi metinler ya da makalelerde çok sık karşılaşılıyor. Pek çok kişi kolektif kelimesinin anlamını tam olarak bilmediği için, cümleyi anlamakta zorluk çekmektedir.

 Kolektif Ne Demek?

 Kolektif kelimesi bir kişi ya da bir nesneyi bir araya getiren, içine alan anlamına gelmektedir. Tek bir çatı altında ortak bir görüş ya da çalışma için toplanmış anlamı çıkmaktadır. Diğer bir anlamı ile ‘ortaklaşa’ olarak da bilinmektedir.

 Kolektif Nedir?

 Kolektif kelimesini iki anlam üzerinden açıklamak mümkündür.

 - Birçok nesneyi ya da kişiyi içine alan, kişi ya da nesnelerin bir araya gelmesi sonucu oluşan durum,

 - Ortaklaşa,

 Bu iki anlam üzerinden kolektif kelimesini cümle içerisinde amaca uygun kullanmak mümkün.

Haberin Devamı

 Kolektif TDK Kelime Anlamı

 Türk Dil Kurumu açısından kelime anlamına bakıldığında aynı şekilde Kolektif kelimesi, ‘ortaklaşa’ olarak dile gelmektedir. Bir kişi ya da bir nesnenin aynı çatı altında toplanması olarak söylenebilir. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse;

 ‘’Kolektif bir görüş rahatlığı insanı düşündürmekten kurtarır.’’ A. H. Çelebi

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!