Köftecinin parasını vermedi polise rüşvet teklif etti

Güncelleme Tarihi:

Köftecinin parasını vermedi polise rüşvet teklif etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

SEYYAR köftecinin parasını vermediği için karakolluk olan ve komisere rüşvet teklif ettiği iddia edilen Bahdettin Kurtaş hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istendi. Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Güngören Merkez Karakolu'nda ifadesi alınırken komiser İdris Bağcı'ya 100 dolar rüşvet önerdiği belirtilen Kurtaş, şunları söyledi: ‘‘Olay gecesi lokantada bir arkadaşım ile içki içtik. Polisler yoldayken beni çevirdiler. Sarhoş olduğum için ne maksatla para verdiğimi bilmiyorum!’’

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki rüşvet davasında ise biri Moldavyalı, biri Ukraynalı iki kadın yargılanıyordu. Fuhuş operasyonu yapan jandarmaya 100 dolar teklif ettikleri iddia edilen Anastasia Malteva ve Lydmula Gorbaçova hakkında da 12 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanıklar suçlamaları reddederken, davaya davacı olarak katılan Silivri Jandarma Karakolu'nda görevli Uzman Çavuş Mehmet Özoğlu ‘‘Fuhuş operasyonu için kontroller yapıyorduk. Kadınları getiren şoför, onları kontrolden geçirmemem için bana yüz dolar vermek istedi. Almayınca ısrar etti. Haklarında yasal işlem yaptım’’ dedi.

Sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. Kadınlardan para alarak jandarmaya rüşvet tektlif eden gıyabi tutuklu şoför Ahmet İşçi ise aranıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!