Köfte-ekmekli destek

Güncelleme Tarihi:

Köfte-ekmekli destek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 17:49

Hakim ve savcılardan DÜNYANIN en büyük adliyelerinden biri olan Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nın yemekhane ve çay ocaklarında çalışan işçiler 3 aydır maaşlarını almadıkları için eylem yaptı.

Haberin Devamı

Beş gündür işi bırakan işçilere bu kez adalet sarayında görevli hakim ve savcılar da destek verdi. Yargı mensupları yemekhaneye gitmezken, yaptırdıkları köfte ekmek ve ayrandan oluşan kumanyayı işçilerle birlikte yedi.
Kamuoyunda Bülent Ersoy’un yapımcısı olarak tanınan Mehmet Fevzi Siverek’in Anadolu Adliyesi’nde işlettiği yemekhane ve çay ocaklarında çalışan taşeron işçiler yine eylem yaptı.

3 aydır maaşlarını alamadıkları için çok zor durumda kaldıklarını söyleyen yaklaşık 50 işçi, yemekhanede çalışan işçilerden eylemlerine destek istedi. Çalışan işçiler de iş bırakarak eyleme katıldı. İşçiler adına açıklama yapan Ayşe Aykan, “Günlerdir eve ekmek götürecek paramız yok. Yeni protokol yapılarak alacaklarımızın verileceği söylendi ama sözlerini tutmadılar. Zaten dar gelirliyiz birde maaş alamadığımız için çok mağduruz” dedi.
Yemekhane çalışanlarına adliyede görevli hakim ve savcılarda destek verdi.

Haberin Devamı

Hakimler Nuh Hüseyin Köse, İbrahim Fikri Talman, Tamer Akgün, Gülay Berkay, Bahar Efe ile savcılar Mehmet Özer, İsmet Efe ve Murat Bulut’un da aralarında olduğu 25 hakim ve savcı eylemde dağıtılan kumanyaları yaptırdı. Köfte ekmek ve ayrandan oluşan kumanyayı yemekhane işçileriyle birlikte yiyen hakim ve savcılar haklarını arayanların her zaman yanında olduklarını vurguladı. Hakim Nuh Hüseyin Köse; “Bizler adaleti dağıtırken sosyal adaletsizliği içimize sindiremiyoruz. Sosyal olarak adil olması gereken yöneticiler işçileri güç durumda bırakıyor. Adaletin eşit şekilde dağıtıldığı binada bunun olmasına göz yumamayız. İşçi arkadaşlarımıza her zaman destek olacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!