Kod Adı: FUHUŞ

Güncelleme Tarihi:

Kod Adı: FUHUŞ
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2013 13:57

'Rusça' dadı aranıyor ilanıyla tuzağa düşürdüler... Cinsel içerikli kartvizitlerin dağıtımı için ekip kurdular... 'Manken yapma' vaadiyle kandırıp, yakalanmamak için sadece referanslı kişilere sattılar...

Haberin Devamı

BURSA

Bursa'da bir sosyal paylaşım sitesine Rusça ’dadı aranıyor’ ilanı vererek, Ukrayna ve Moldova’dan gelen 4 genç kadının pasaportlarına el koyup, fuhuşa zorladıkları öne sürülen 4 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, kadınları telefonda ’Çocuk ağlıyor, dadı gönderin’ parolası ile erkeklere pazarladığı öğrenildi.

Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesinde yaşayan Arif S. (34), Osman B. (42), Rahman Y. (47) ve Muammer A. (40), iddiaya göre Rusya’nın Facebook’u olarak bilinen bir siteye Rusça olarak "dadı aranıyor" ilanı verdiler. Daha sonra iletişim kurdukları 19 ile 22 yaşları arasındaki Ukrayna ve Moldovalı 4 kadını Türkiye’ye getirip, pasaportlarına el koydular. Kadınları Bursa’ya getirerek kiraladıkları eve yerleştiren 4 kişi, 100 euro karşılığında erkeklere pazarlamaya başladılar. Bu sırada kadınlardan biri birlikte olduğu bir kişiye durumlarını anlatarak yardım istedi. Yapılan ihbar üzerine harekete geçen polis şüphelileri dinlemeye aldı.

Haberin Devamı

PAROLA: ÇOCUK AĞLIYOR, DADI GÖNDERİN   

Şüphelileri cep telefonlarından arayanların, "Çocuk ağlıyor, dadı gönderin" parolasını kullandıklarını anlayan polis, önceki gün kadınların zorla tutulduğu eve baskın yaptı. 4 genç kadın kurtarılırken Arif S., Osman B., Rahman Y. ve Muammer A. gözaltına alındı. Kurtarılan kadınlar ülkelerine yollanmak üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi.


EVE KAPATILAN KADINLAR BÖYLE KURTARILDI


İSTANBUL

20 MASAJ SALONU KAPATILDI

İstanbul'da fuhuş amaçlı cinsel içerikli kartvizitleri, trafiğin yoğun olduğu saatlerde araçların içine atan, park halindeki araçların sileceklerine sıkıştıran masaj salonlarına polis, son 4 ayda 20 operasyon düzenledi. 20 masaj salonu, yasalara aykırı hareket ettiği gerekçesiyle mühürlenerek kapatıldı.  Kapatılan masaj salonlarının Şişli, Kadıköy, ve Beşiktaş ilçelerinde bulunduğu belirtildi. Operasyonlar, polisin tespitleri ve vatandaşların şikayetleri üzerine gerçekleştirildi.

Üst düzey bir emniyet yetkilisi, "Trafiğin yoğun olduğu saatlerde ortaya çıkıyorlar. Kartvizitleri araçların içine atıyorlar. Park halindeki araçların da sileceklerine sıkıştırıyorlar. Bizim yaptığımız tespitler ve gelen şikayetler doğrultusunda yapılan operasyonlarda son 4 ayda 20 masaj salonu kapatıldı. Şikayetlerin geldiği yerlerde önlemlerimiz devam ediyor" dedi.

Haberin Devamı

KARTVİZİT TİMİ

Kartları dağıtan kişilerin, kartvizitleri, içerisinde çocukların da olduğu araçların açık camlarından  içeri atmakta sakınca görmedikleri belirtildi. Şişli ve Beşiktaş'ta faaliyet gösteren bazı masaj salonlarına yönelik, geçmiş tarihlerde düzenlenen planlı operasyonlarda, aralarında polislerin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. Masaj salonlarını işleten çetelerin, trafiğin yoğun olduğu saatlerde, kartvizitleri dağıtmaları için tim kurdukları tespit edilmişti.

REFERANSLI FUHUŞ ÇETESİ

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından 'modellik yaptıracağız' vaadiyle getirilen kadınlara fuhuş yaptırdığını öne sürülen şebekeye operasyon düzenledi. Kadınları uyuşturucuya da alıştırdıkları öne sürülen şebekeye yönelik operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin yakalanmamak için kadınları güven sağlamış erkeklere veya bu erkeklerin referans olduğu kişilere pazarladıkları belirtildi.

Haberin Devamı

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, insan kaçakçılığı yapan bir şebekenin varlığını belirledi. Yaklaşık 3 ay takip edilen şebekeye geçtiğim pazartesi günü operasyon düzenlendi. Yapılan baskınlarda 18 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin zorla fuhuş yaptırdığı öne sürülen 9 kadın ise kurtarıldı.

Operasyonla ilgili bugün İstanbul Emniyeti'nden yapılan açıklamada şüphelilerin yakalanmamak için kadınları güven sağlanmış erkeklere veya bu erkeklerin referans olduğu kişilere pazarlandığı kadınların örgütün kontrolündeki taksi ve şoförlerle götürülüp getirildikleri belirtildi.

Yazılı açıklamada, "Yabancı uyruklu bayanların internet siteleri üzerinden erkek müşterilere pazarlandıkları, yabancı uyruklu kadınların uyuşturucuya alıştırıldığı tespit edilmiştir" ifadeleri de yer aldı. Açıklamada, şebekenin evlerinde tutulan 3 Rus 3 Belarus, 3 Ukrayra uyruklu toplam 9 kadının kurtarılarak Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim edildiği belirtildi. Yakalanan şüphelilerin ise adliyeye sevk edildiği dile getirildi. Ayrıca operasyonda, 594 gram uyuşturucu madde, 1 ruhsatsız tabanca, 6 fişek, 8 bilgisayar, 1 polis jopu, 1 kelepçe ele geçirildiği 6 bin 500 TL ile 2 bin 290 dolar paraya el konulduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

ANKARA

Ankara'da son zamanlarda kaldırım ve üst geçitlere fuhuş amaçlı atılan cinsel içerikli kartvizitlere vatandaşlar büyük tepki gösterdi.

Başkent caddelerinde son zamanlarda artan kaldırım üstü kartvizitler vatandaşın tepkisine neden oluyor. Özellikle Ankara’nın yoğun güzergahlarında bolca bulunan kartvizitlerde kadın isimleri erotik fotoğraflar ve numaralar bulunuyor. Ulus’ta 10 yaşındaki kızının yerdeki kartları görerek kendisine sorması üzerine açıklama yapamadığını belirten Nazmi Şahin, “Evladım bana o kartları sorunca ne diyeceğimi bilemedim. Büyük bir utanç duydum” dedi.

"CEVAP VEREMEDİM"

Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Eşim ve çocuklarımla birlikte Ulus bölgesinde gezmek istedik. Meşhur heykelin hemen yanından ilerlerken biz biraz önde kaldık. Çocuklar hemen arkamızdan ilerliyordu. Ben yerde erotik kartvizitleri görünce hemen uzağından geçiyorum. Ancak çocuklar gördükleri zaman ne olduğunu bilmedikleri için, 'Baba yerdeki bu kartvizitler nedir' diye sordu. O an çok kötü hissettim ve çocuklarıma cevap veremedim.  BİMER’e de durumu ilettim en kısa zamanda umarım kaldırılır ve bu kartları atanların önüne geçilir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!