Kocaeli'de trafik kazası: 9 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Kocaelide trafik kazası: 9 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2009 12:16

Kocaeli'de meydana gelen trafik kazasında, 3'ü ilköğretim okulu öğrencisi 9 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Cedit Mahallesi Gazanfer Bilge Bulvarı'nda rampadan inen Mücahit Uçuracak yönetimindeki 54 ZC 071 plakalı gres yağı yüklü minibüs, freninin boşalması sonucu Hüseyin Erkan'ın kullandığı 41 P 0686 plakalı özel bir ilköğretim okulunun öğrencilerini taşıyan servis minibüsüne, ardından da yol kenarındaki bariyerleri aşarak bir evin duvarına çarptı.

Çarpmanın etkisiyle öğrenci servis minibüsü de yol kenarında park halindeki İsmail Sağlam'a ait 41 DP 661 plakalı panelvan minibüse çarptı.

Kazada, okul servisinde bulunan öğrencilerden Feyzanur Velican, Hilal Kılıçarslan, Halil İbrahim Alp Mezkit, servis görevlisi Gülşen İlgin, sürücü Mücahit Uçuracak ile aynı minibüste bulunan Rahmi Anıl Mercan, Muhammed Çağatay Kılıçarslan, Serdar Erkul, Oğuzhan Velican yaralandı.

Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Kocaeli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bu sırada minibüsteki gres yağı tenekeleri, üniversite öğrencilerinin oturduğu zemin kattaki dairenin camından odaya savruldu. Odada okula gitmek için hazırlık yapan üniversite öğrencisi Sevil Bayar, kazadan yara almadan kurtuldu.

Evde kalan üniversite öğrencilerinden Umut Burak, okula gitmeye hazırlanan arkadaşının kahvaltı için odasından çıktığı sırada minibüsün büyük bir gürültüyle evlerinin duvarına ve cama çarptığını, gres yağlarının odaya savrulduğunu, büyük korku yaşadıklarını söyledi.

Kaza yerinde toplanan vatandaşlar, Gazanfer Bilge Bulvarı'nın aşırı derecede rampa olduğunu, kısa süre önce araç trafiğine açılan yolun kurallara uygun yapılmadığını, bu nedenle çok sayıda kaza meydana geldiğini savundular.

Yolun trafiğe açılmasına onay veren ilgilileri protesto eden vatandaşlar, daha fazla can kaybı ve yaralanma yaşanmaması için yolun bir an önce araç trafiğine kapatılmasını istediklerini söylediler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!