Klozette idrar tahlili yapan akıllı ev geliyor

Güncelleme Tarihi:

Klozette idrar tahlili yapan akıllı ev geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2002 01:55

Japon elektronik firmaları, ülkenin küçük ölçekli evlerinde yaşanan sorunları çözebilmek için kolları sıvadılar. Panasonic'i de bünyesinde bulunduran Matsushita Electric Industrial firması, Tokyo'daki sergide ‘‘yarının konutu’’ olarak iki modeli tanıtmaya başladı. Teknoloji harikası ‘‘akıllı ev’’ sakinlerinin her sorununa çare buluyor.

Matsushita Electric firmasınca geliştirilen akıllı ev, yatak odasındaki ayna ve gardroptan tuvalete kadar, her bölümüyle içinde yaşayanlara teknolojik olarak hizmet veriyor. Yarının evindeki eşyalar, şu işlemleri yapıyor:

Tuvalet: Uzaktan kumandayla sifonu çekebildiğiniz klozet, anında idrar tahlili yapıyor ve eğer sonuç şüpheliyse, internet aracılığıyla derhal doktorunuza yolluyor.

Gardrop: Giyeceğiniz giysiyi seçiyor. Havanın durumuna göre yağmurluk, mont veya palto veriyor. Eğer iş yerinizde patronunuzu etkilemek istiyorsanız, yine gardrobunuz emrinizde.

Banyo aynası: Saçınızın ve cildinizin kızılötesi fotoğrafını çekiyor ve ne yapmanız konusunda tavsiyelerde bulunuyor.

Koltuklar: Boyunuza göre kendini ayarlıyor.

Işıklar: Odaya biri girdiğinde kendi kendine yanıyor.

Mutfak masası: Dokunmatik ekranlı bilgisayarla mücehhez.

Çamaşır makinesi: Kurutucusuyla bir arada.

Buzdolabı: İçine yerleştirilmiş olan kamera, cep telefonunuzla bağlantılı. Kamera, buzdolabının içinin görüntüsünü cep telefonunuzun ekrarına yansıtıyor. Böylece, evde ne eksik ne lazım anında saptıyorsunuz.

Ocak: Üzerine tencere konduğunda çalışmaya başlıyor.

Şu anda sergilenmekte olan akıllı evin, 2005 yılında satışa çıkarılacağı ve fiyatının ise henüz belirlenmediği ifade ediliyor.

Diğer firmaların da ürettikleri eşyalar dikkati çekiyor. Sharp, grip mikrobunu öldüren klima üretirken, Sanyo da yataktaki kişinin nefesini, kalp atışlarını kontrol ederek, odanın ışık ve ısısını ayarlayan çarşaf geliştirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!