Klima militanları

Güncelleme Tarihi:

Klima militanları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı (ISKAV); klima sanayicilerinin temsilcisi Isıtma Soğutma Klima İmalatçıları Derneği (İSKİD), teknik eğitim veren Yıldız Teknik Üniversitesi ve ISISO Yapı Kooperatifleri'nin önderliğinde 1997'de kuruldu.

Vakfın temel amaçları; Türkiye'de klima sektörünü ve üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, Türk klima sektörünün Avrupa Birliği'ne uyumunu sağlamak ve sektörün kalifiye montaj ve servis elemanı eksiğini gidermek.

Klima sektöründe ürün çeşit ve sayısının artmasına bağlı olarak eğitimli işgücüne olan ihtiyaç da artıyor. Sektörün en önemli sorunlarından biri son yıllarda eksikliği yoğun olarak hissedilen kalifiye imalat, montaj ve servis elemanları. ISKAV bu doğrultuda Isıtma Soğutma Havalandırma Küçük Sanayi Sitesi'nde (ISISO) ‘Usta Yetiştirme Merkezi’ kurdu. Merkezde Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı ‘‘Soğutma ve İklimlendirme‘‘ meslek dalı eğitim programı uygulanıyor. En az 8 yıllık temel eğitimini tamamlamış veya liseyi bitirmiş gençler 3 yıllık meslek eğitim programına katılabiliyorlar.

Vakıf Başkanı Mustafa Baygan 1998-1999 öğretim yılında başlatılan eğitime ek olarak diğer sınıfların açılması, öğrenci sayısının artırılması ve sektörün önde gelen kuruluşlarının katkılarıyla bir eğitim laboratuvarının kurulmasını planladıklarını söylüyor. ‘‘ISKAV'ın bundan sonraki hedefleri arasında sektöre yönelik bir teknik lise ile sanayi kuruluşlarının ihtiyacı olan bazı testlerin yapılabileceği uluslararası şartlara uygun bir test laboratuvarının kurulması bulunuyor. ISISO'da kurulacak olan lise binasının proje çalışmalarına başladı.‘‘

ISKAV'ın gerçekleştirdiği son proje Teknik Komisyon kurulması. Tüzük çalışmaları tamamlanan komisyonun amaçları şunlar; sektörde uygulama, imalat ve kullanma koşullarının değişimi nedeniyle ortaya çıkabilecek problemlerin insanlara ve ekonomiye vereceği zararları önlemek, Türkiye'de eksik olan bağımsız ve tarafsız danışma hizmeti sunmak.

ISKAV yönetimindeki isimler

Alarko Eğitim Kültür Vakfı

Arçelik A.Ş

Erbay Ltd. Şti.

Fita Teknik

Form A.Ş

Friterm A.Ş

HSK A.Ş

ISISO İşletme Kooperatifi

ISKİD

Kemal Duygu

Prof. Dr. Doğan Özgür

Prof. Dr. M. Emin Yurci

Selnikel A.Ş

Tacettin Günay

Teba A.Ş

Tokar A.Ş

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü

Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı

KOSGEB'i temsilen YTÜ KOSGEB Teknoloji Geliştirme Merkez Müdürü Dr. Seher Kınıkoğlu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!