Klasik müzikçiler ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Klasik müzikçiler ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2012 23:00

Bu sene 10’uncu kuruluş yıldönümünü kutlayan klasik müzik dergisi Andante’nin organizasyonu, Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliği ve KÜSAV Vakfı’nın destekleriyle düzenlen ‘2012 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri Töreni’ önceki akşam İstanbul Rahmi M. Koç Müzesi’nde yapıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali’nin konuşmalarıyla başlayan gecede 24 dalda ödül verildi. Klasik müzik dünyasından 200 profesyonelin oylarıyla belirlenen isimler arasında öne çıkanlar şöyle: Yılın Bestecisi Turgay Erdener, Yılın Piyanisti Hüseyin Sermet, Yılın Yaylı Çalgılar Yorumcusu Efe Baltacıgil, Yılın Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı, Yılın Opera Yorumcuları İbrahim Yazıcı ve Asude Karayavuz oldu.
www.donizettiodulleri.com sitesinden halk oylamasıyla belirlenen ‘Yılın Klasik Müzik Sanatçısı’ ve ‘Yılın Klasik Müzik Topluluğu’ ödüllerini ise yine Asude Karayavu ve Boğaziçi Caz Korosu aldı. Kategorilerin dışında, keman sanatçımız Suna Kan ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’, İlhan Baran ve Koral Çalgan ise ‘Müzik Eğitimciliği Onur Ödülü’ne layık görüldüler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!