Klasik müzik festivaline ekmek kadayıfıyla destek

Güncelleme Tarihi:

Klasik müzik festivaline ekmek kadayıfıyla destek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2006 13:19

Bu yıl beşincisi düzenlenen Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'ne küçük esnaf da destek veriyor. Festivale bazı esnaf kaymaklı ekmek kadayıfı ile bazısı da afyon lokumuyla destek olmaya ve festivali yaşatmaya çalışıyor.Klasik Müzik Festivali Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, 5 yıldır küçük esnafın desteğini gördüğünü, onların desteğinin artık sembol haline geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

 Başkadem, şöyle konuştu: “Nur Lokantası her sene 30 tane kaymaklı ekmek kadayıfıyla festivalimizin sponsoru. Dünyanın altınlarını ya da bütün sponsorluk paralarını bana vermiş olsalardı, bu kadar mutlu etmezdi. Çünkü bu bizim halkımızın bu işi benimsediğini ve Türk halkının ne kadar aydınlık olduğunu gösteriyor.”
  
SANAT MÜZİĞİ SEVİYORUM

  
Nur Lokantası sahiplerinden Mehmet Çınar, sanat müziği sevdiğini, klasik müzikten anlamadığını belirterek festivalin sanat yönetmeni Hüseyin Başkadem'in çırpınışlarına destek olabilmek için sponsor olduklarını söyledi.

Festivale katılan sanatçılara ve misafirlere Afyonkarahisar'ın meşhur kaymaklı ekmek kadayıfını ikram ettiklerini belirten Mehmet Çınar, şunları ifade etti: “Ben Türk Sanat Müziğinden başka müzikten fazla zevk almam. Ama bu müziği de dünyada seven olmasa bu her halde bu kadar yaygın olmaz ve dinlenmez. Ben nasıl sanat müziğini seviyorsam, bu müziği de sevenler var. Afyonkarahisar'da bir şeyler olması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğine inanıyoruz. Bizim de elimizden gelen 30 tane kaymaklı kadayıfı.”

Haberin Devamı

Festivalin Sanat Yönetmeni Başkadem ile lokantalarında çorba içerken tanıştıklarını belirten Yusuf Çınar ise sponsorluklarının misafirperver Türk geleneklerinden öte bir şey olmadığını söyledi.

Altınay Şekerleme sahibi Ömer Altınay ise festivalin birincisinden itibaren gelen sanatçılara Afyon Lokumu ikram ederek, sponsor olduklarını ifade etti.

Festivallerin başarıyla geçmesinden hem esnafın hem de Afyonkarahisar halkının memnun olduğunu anlatan Altınay, şöyle konuştu: “Bir Anadolu ilinde böyle bir festivalin başlaması ve 5 yıldır devam etmesi çok güzel. Biz bunun olabileceğini gösterdik. Afyonkarahisar esnafı olarak bu tür güzel etkinliklerin her zaman yanında olacağımızı gösterdik ve destek vermeye devam ediyoruz. İnşallah bunda da başarılı oluruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!