KKTC-Ergenekon bağı çıkmadı

Güncelleme Tarihi:

KKTC-Ergenekon bağı çıkmadı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2010 00:00

KKTC Meclisi’nde geçen yıl Haziran ayında kurulan ‘Ergenekon davası ile KKTC arasındaki bağı araştırma komisyonu’, davayla KKTC arasında herhangi bir bağ bulunmadığı sonucuna vardı.

Komisyon Başkanı UBP milletvekili Ahmet Çaluda devam eden Ergenekon davasında suçlanan 500’den fazla kişi bulunduğunu belirterek, ‘Tek bağ, zanlıların 150’ye yakının aynı zamanda KKTC vatandaşı olmasıdır. Bunun dışında bir bağ yoktur” dedi. Çaluda önceki akşam düzenlediği basın toplantısında, KKTC kamuoyunda ‘Yavru Ergenekon’ diye bilinen araştırmayı tamamladıklarını, komitenin 10 kez toplandığını, polis, İçişleri Bakanlığı, Savcılık, Nüfus Kayıt ve ilgili yerlerden yazılı bilgiler aldığını, ayrıca ilgililerle bire bir görüştüğünü ve sorular yönelterek araştırmasını detaylı bir şekilde yaptığını söyledi. Çaluda, araştırma sırasında elde edilen bilgilerin resmi kayıtlar olduğunu, isteyene verebileceğini ve araştırmanın örtbas edildiği yönündeki muhalefet iddialarına da üzüldüğünü belirtti. Çaluda, KKTC vatandaşı 150’ye yakın kişinin ise, çoğunluğunu KKTC’de görev yapan askerlerden oluştuğunu kaydetti.

Komite üyesi UBP Girne Milletvekili Necdet Numan da, araştırmada sadece KKTC’de yatırımları bulunan Türk Metal Sendikası eski Başkanı Mustafa Özbek ismi üzerinde durulduğunu belirterek, bu iddiaların da gazete kupürlerinden ileriye gidemediğini, herhangi bir belge ortaya çıkarılmadığını söyledi.

2011 Kuzey Kıbrıs Yılı

TÜRKİYE Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı 2011’i “Türkiye’de Kuzey Kıbrıs Yılı” ilan etme kararı aldı. Karar yarın Ankara’da yapılacak basın toplantısıyla duyurulacak. Buna göre 2011 yılı boyunca Türkiye, turizm alanında yaptığı tüm tanıtımlarda ve katıldığı tüm kültürel etkinlik ve faaliyetlerde Kuzey Kıbrıs’a da yer verecek. Yıl genelinde iki ülkenin vatandaşlarının birbirini daha iyi anlamaları ve tanımaları için her iki ülke sanatçılarını ve turizm sektörünü bir araya getirecek etkinlikler ve organizasyonlar gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!