Kızlı erkekli kampa son

Güncelleme Tarihi:

Kızlı erkekli kampa son
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2012 00:00

Yaz aylarında Gençlik ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce açılan ve 6 yıldır devam eden gençlik kamplarında “karma” uygulama sona erdi. Kız ve erkek öğrenciler ayrı dönemlerde kampa gidecekler. Başvurularda “karma” talebinde bulunulamıyor

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün (GSGM) 6 yıldır yaz aylarında açılan gençlik kamplarında bu yıl karma uygulamadan vazgeçildi. Erkek ve kızlar kamplardan ayrı dönemlerde yararlanacak. Başvurularda “Karma kamp” talebinde bulunulamıyor.

Program hazır

GSGM bünyesindeki kamplar Aydın Kuşadası Davutlar, Antalya Duacı, İzmir Paşalimanı, Trabzon Düzköy, Kastamonu Kadıdağı, Mersin Silifke Akkum, Antalya Akseki Bademli, Bolu Aladağlar ve Denizli Cankurtaran’da 11 Haziran-12 Eylül tarihleri arasında 9 dönem halinde açılacak. Yeni uygulamaya göre Aydın Kuşadası Davutlar’daki deniz kampından kızlar 1, 2, 5, 6 ve 9’uncu dönem, erkekler ise 3, 4, 7 ve 8’inci dönemlerde kamp yapabilecek. Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Kampları internet sitesinden yapılan açıklamada, kamplara katılan gençlerin ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçlarının Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca karşılandığı ve gençlerden herhangi bir ücret alınmadığı belirtildi.

Haberin Devamı

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ise kampa katılma koşullarıyla ilgili olarak şu bilgiyi verdiler: “Kampa katılacak gencimiz anne ya da babası çalışıyor ise maaş bordrosu ile başvuruda bulunacak. Bunu biz gelir seviyesinin tespiti için yapıyoruz. En düşük geliri olan, başvuru puanlamasında ön sıraya çıkıyor. Karma kamp başvurusu bu yıl yapılmıyor. Aday gençlerimiz ya kızlar kampına ya da erkekler kampına başvuruda bulanabilecek.”

Kesinleşmiş bir kararımız yok

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 2020 olimpiyatlarına aday kentler arasında İstanbul’un da gösterilmesiyle ilgili düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin gelen soruya şu yanıtı verdi: “Kız-erkek kamplarını ayırmak şeklindeki bir uygulamadan ziyade, gelen talep doğrultusunda kız kamplarına gitmek isteyenleri kız kamplarına, erkek kamplarına gitmek isteyenlerin erkek kamplarına yönlendirme şeklinde bir hazırlık yürütüyor arkadaşlarımız. Fakat şu an internet üzerinden başvuruların alınacağı bir takvim içindeyiz. Ne kadar başvuru olacak, ne kadar talep gelecek, talep bu yönde mi başka yönde mi bunun değerlendirmesini bilahare yapacağız. Şu an itibariyle alınmış, kesinleşmiş, deklare edilmiş bir kararımız olduğunu zannetmiyorum.”


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!