Kızım olmadan asla!

Güncelleme Tarihi:

Kızım olmadan asla
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2014 09:17

MS hastası Musta­fa Arı, eşi ve 14 yaşındaki oğlunu Almanya'ya get­irebilecek. Ancak Arı’nın 19 yaşında­ki kızı Songül’le ilgili kararı ise sonraya bıraktı.

Haberin Devamı

BerlinN’de çalıştığı sırada MS hastalığına yakalanan Mustafa Arı'nın dramını Hürriyet gündeme getirmişti. Bakıma muhtaç Arı, eşinin ve iki çocuğunu yanına get­irmek için altı yıldır hukuk mücadelesi veriyordu. Dışişleri Bakanlığı ise Arı'nın geçimini sağlayacak geliri olmadığı gerekçesiyle aile birleşimine karşı çıkıyordu. Bakanlık, Arı'nın ailesini Almanya'ya getirmek yerine kendisinin Yozgat'ın Davutlu Köyü'ne gitmesi gerektiğini savunuyordu. Doktorlar, Arı'nın hastalığı nedeniyle köy ortamında yaşamasının imkansız olduğu yönünde raporlar verince Berlin İdare Mahkemesi aile birleşimi talebini yerinde bulmuştu. Ancak bakanlık karara yük­sek mahkemede itiraz etti.

Eyalet Yüksek İdare Mahkem­esi, Berlin İdare Mahkemesi’nin kararı onayladı. Arı’nın eşi Elif ile 14 yaşındaki oğlu Mevlüt’ün Almanya’ya izin çıktı. Ama 19 yaşındaki kızı Songül’le ilgili kararı daha sonraya bıraktı.

Arı'nın Avukatı Hans Georg Lorenz, “Vize istediğimiz zaman iki çocuk da küçüktü. Dışişleri’nin an­laşılmaz tutumu nedeniyle dava altı yıl sürdü. Çocuklar büyüdü. Kızı 19 yaşına geldi. Bakanlık şimdi de kızın 16'yı geçtiğini gerekçe göstererek vize vermedi. Genç bir kız köy ortamında tek başına yaşayamaz. Songül’ün gelmemesi durumunda aile parçalanmış olacak. Songül'le ilgili itirazımız 15 gün içinde değerlendiri­lecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!