Kızıltepe’de 2 ATM’ye molotof

Güncelleme Tarihi:

Kızıltepe’de 2 ATM’ye molotof
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2008 18:02

MARDİN’in Kızıltepe İlçesi’nde iki yıl önce yapılan gösteri sırasında çıkan olaylarda yaşamını yitiren 2 kişi anısına yapılan parkın açılışının ardından, bir grup gösterici 2 banka şubesine ait ATM’lere motolof kokteylli saldırı düzenledi. Banka görevlileri alevleri büyümeden söndürürken, polis saldırganları yakalamak için çalışma başlatttı.

Haberin Devamı

Kızıltepe’de 2006 yılında çıkan olaylarda yaşamını yitiren Ahmet Araç ve M. Sıddık Öner’in anısına Kızıltepe Belediyesi PTT binası yanında bir park yaptırdı. Araç ve Öner’in adının verildiği parkın açılışına, Kızıltepe Belediye Başkanı DTP’li Cihan Sincar ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. ‘Katil Erdoğan’ ve ‘Şehitler ölmez’ sloganlarının atıldığı açılıştan sonra yaklaşık 10 kişilik bir grup Şanlıurfa Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti.

Gösterici grup daha sonra cadde üzerinde bulunan iki ayrı banka şubesinin ATM’lerine molotof kokteyli attı. Geçmiş yıllarda meydana gelen bu tür olaylar nedeniyle önlem alan banka görevlileri, alevleri büyümeden söndürdü. Polis, molotoflu saldırıda bulunanları yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!