Kızılcahamam’dan seçim startı

Güncelleme Tarihi:

Kızılcahamam’dan seçim startı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2008 00:00

Kızılcahamam kampında yerel seçim startı veren Başbakan Erdoğan, "Bütün adayları centilmence, dostça, demokratik olgunluk içinde bir seçim yarışına davet ediyorum" diye konuştu. Erdoğan, "Cek caklarla konuşmayacağız. Şunu yaptık, şunu bitirdik diyeceğiz" dedi.

PARTİSİNİN Kızılcahamam kampında yerel seçim startı veren Başbakan Tayyip Erdoğan, AKP adaylarını centilmence bir yarışa davet ederek, "Yaptık, ettik diye konuşacağız. Cek’li cak’lı konuşmayacağız" dedi.

AKP’nin 13. İstişare ve Değerlendirme toplantısının kapanış konuşmasını yapan Erdoğan, belediye başkan aday adaylarına tavsiyelerde bulundu. Seçim öncesi ve sonrası partisinin yol haritasını açıklayan Erdoğan özetle şunları söyledi:

Demokratik yarışacağız

"Bugün 13. İstişare toplantımız vesilesiyle 29 Mart’ta yapılacak mahalli seçimlerin de startını veriyoruz. Seçim takvimi de işlemeye başlıyor. Türkiye bir kez daha sandığa gidecek, demokratik tercihini yapacak. AKP olarak seçimlerin demokratik bir yarış içinde, demokrasiyi güçlendiren ve milletin hür iradesinin sandığa en sağlıklı şekilde yansıtacak tavır içinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

46 il bayramdan sonra

Çarşamba günü 12 büyükşehir belediyesini kazandığımız ilde bir temayül yoklaması yapacağız. Bayram ertesinde, pazar günü de 46 ilimizde bu çalışmayı yapacağız. 46 ilimizde gerek il belediye başkanlarımız, gerekse ilçe belediye başkanlarıyla ilgili çalışma yapacağız. Bu çalışmada da aynı sorular yöneltilecek ve yine başarılı olan, gerçekten halkla münasebetleri iyi olan, yola devam diyebileceğimiz arkadaşların kararını vereceğiz.

En geç 15 Ocak

Temayülleri alacağız, illeri önce açıklamayı düşünüyoruz. Değerlendirmeye tabi tutulacakları yine değerlendireceğiz. Süreç devam edecek. Nihai sonucu da en geç 15 Ocak’ı aşmayacak. 15 Ocak’a kadar bütün adaylarımızı, inşallah fevkalade bir hal olmadıkça, YSK takviminin neticesini beklemeden açıklamayı planladık.

Centilmence yarışın

Bütün adayları centilmence, dostça, demokratik olgunluk içinde bir seçim yarışına davet ediyorum. Parolamız barış içinde bir yarıştır. Biz Türkiye genelinde hizmetlerimizle, yaptıklarımızla, ürettiklerimizle konuşacağız. Hakaretle konuşmayacağız. Boş vaatlerle, ulaşılamaz hedeflerle değil, çamur atma yoluyla haksız ithamlarla karalayarak, kötüleyerek değil, vizyonumuzla, hedeflerimizle, yaptık ettik şekilde, cek caklarla konuşmayacağız. Şunu yaptık, şunu bitirdik. Demokrasi içinde hukuk ve siyasi nezaket içinde mücadelemizi vereceğiz.

Betona mahkum ettik

Biz Süleymaniye’nin, Selimiye’nin penceresinden dünyaya bakamıyoruz. Neden bunca kervansaraylar var onların penceresinden bakamıyoruz. Medine, şehir kelimesiyle, medeniyet kelimesi aynı kökenden. İnsan merkezli olmaktan biz bu şehirleri çıkardık adeta betonların arasına insanımızı mahkum etkik. Estetik yok. AKP’nin belediyecilik anlayışı ile biz bunu yıkıyoruz.

Aynı kumaştan giydiler

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ankara’nın Kızılcahamam İlçesi’nde Halkeğitim Merkezi’nin açılışına ve ’Ana Kız Okuldayız’ kampanyasında okuma yazma öğrenen kursiyerlere sertifika verme törenine katıldı. Giydikleri siyah kıyafetin kumaşlarının aynı olması ve şıklıklarıyla dikkat çeken Emine Erdoğan ve Nimet Çubukçu, ’Ana Kız Okuldayız’ kampanyasında dönem birincisi olan 65 yaşındaki Kezban Fidan’a sertifikalarını birlikte verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!