Kızılay yine olağanüstü kongreye gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Kızılay yine olağanüstü kongreye gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2001 00:00


Kızılay Genel Merkezi, tekrar olağanüstü kongreye gidiyor.

Muhalif gruptan Eski Kızılay Merkez Kurulu üyesi Nazım Yüksel, eski Kayseri Şube Başkanı Alemdar Güngör ve Kızılay Merkez Kurul üyesi Rasim Akdoğan, Kızılay Genel Merkezi'ne gelerek, olağanüstü kongreyi yapabileceklerine dair kararı, Kızılay Genel Başkanlığı'na sundular. Kızılay Genel Merkezi de olağanüstü kongre çalışmaları için oda tahsis etti.

Kızılay Genel Sekreteri Muktedir Ballı'nın odasında basına açıklamalarda bulunan Yüksel, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kendilerini olağanüstü kongre yapmakla görevlendirdiğini ve bu kararın Yargıtay 2. Hukuk Dairesi tarafından onaylandığını söyledi. Onayın ardından Ankara Valiliği'nden gerekli yazıları aldıklarını ve bu kararın Genel Merkez'e bildirildiğini ifade eden Yüksel, Genel Merkez'in de olağanüstü kongre çalışmaları için oda ve personel tahsis ettiğini, telefon, faks gibi araç-gereçleri sağladığını bildirdi.

Olağanüstü kongre tarihinin belli olmadığını, yapılacak çalışmalar ve delegelerle görüşmeler sonrasında kongre tarihinin kesinleşeceğini belirten Yüksel, birlik ve beraberlik içinde olağanüstü kongreye gidileceğini kaydetti.

Bir gazetecinin, ''delege seçimi konusunda daha önce yapılan olağanüstü kongrelerde karışıklık yaşandığını'' hatırlatması ve hangi delegelerle kongreye gidileceğini sorması üzerine Yüksel, Kızılay Tüzüğü gereği, kongrenin bir yıl önceki delegelerle yapılacağını ifade etti.

''Genel Merkez'e gelişlerinde, herhangi bir terslikle karşılaşıp, karşılaşmadıklarının'' sorulması üzerine de Yüksel, ''Biz, eski Merkez Kurul üyeleriyiz, hepimiz eski çalışma arkadaşlarıyız. Kızılay'da böyle bir şey olmaz'' dedi.

Kızılay Genel Sekreteri Muktedir Ballı da Ankara Valiliği'nin ilgili yazısını aldıklarını belirterek, ''Araç- gereç, oda, personel vermek suretiyle, birlik, beraberlik içinde kongre yapılmasını sağlayacağız'' diye konuştu.

Kızılay'ın artık tartışmalarla anılmaması gerektiğini belirten Ballı, ''Ülkemiz için hayırlı olsun'' dedi. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!