Kızacaklar ama tebrik ederim

Güncelleme Tarihi:

Kızacaklar ama tebrik ederim
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Ecevit’ten, Fethullah Hoca okullarına övgü

Tiran'da Fethullah Gülen cemaatinin sahibi olduğu Gülistan Eğitim Öğretim Şirketi'nin genel müdürünü kabul eden Başbakan Ecevit, Arnavutluk ve Kosova'da 7 okulları bulunduğunu öğrenince, ‘‘Yine bazı çevrelerce eleştirilmeyi göze alarak, tebrik ederim’’ dedi.

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, Arnavutluk ziyaretinde Fethullah Gülen'e sıcak mesaj gönderdi. Ecevit, Arnavutluk'ta oturan Türk vatandaşlarını kabulünde, Fethullah Gülen cemaatinin sahibi olduğu Gülistan Eğitim Öğretim Şirketi genel müdürü ile ilginç bir diyalog gerçekleştirdi. Genel Müdür İbrahim Aydoğan, Arnavutluk ve Kosova'da 7 okulları bulunduğunu, bu okullarda 2 bin öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Okullarda Arnavutça, İngilizce ve Türkçe olmak üzere üç dilde eğitim yapıldığını kaydeden Aydoğan, olimpiyatlarda da büyük başarı sağladıklarını ifade etti. Ecevit ise Aydoğan'ı dinledikten sonra, ‘‘Yine bazı çevrelerce eleştirilmeyi göze alarak tebrik ederim’’ dedi. Aydoğan, Ecevit çiftini okullarını görmeye de davet etti. Bu davetini Rahşan Ecevit'e de ayakta ileten Aydoğan, kendisinden, ‘‘Programım müsait değil. Bu sefer gelemeyeceğim. İnanın can-ı gönülden isterdim’’ karşılığını aldı.

İbrahim Aydoğan, Fethullah Gülen'in kendilerine yol gösterdiğini söyledi. 1992 yılında Arnavutluk hükümeti tarafından bir arazinin 99 yıllığına boş bir arazinin de 36 yıllığına şirkete verildiğini kaydeden Aydoğan, Cumhurbaşkanının çocuğunun da bu okuldan mezun olduğunu, Maliye ve İçişleri bakanlarının çocuklarının ise halen bu okulda eğitimlerine devam ettiklerini söyledi. 2 bin kişinin öğrenin eğitim gördüğü okulda her öğrenci aylık 150 dolar ödüyor. 120 Türk öğretmenin görev yaptığı okullarda, 250 de Arnavut personel çalışıyor.

Kabulde, Tirana Üniversitesi'nde Türkolog olarak görev yapan Adalet Yavuzer ise Balkanlar'da yokedilmeye çalışılan Türk kültür izlerinin fotoğraf arşivini yaptığını belirterek, bu arşivi Rahşan Ecevit'e sundu. Yavuzer, Balkanlar'da Türkçe merkezi oluşturulması ve Arnavutluk'ta yaz döneminde Türkçe kursları açılmasını istedi.

Ecevit, bu kabulün ardından ise Arnavutluk'ta görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet mensupları ile görüştü.

Kurtuluş Savaşı'nı örnek alın

BAŞBAKAN Bülent Ecevit, Arnavut yöneticilerden Kosova yönetiminde Türklerin de yeralması konusunda söz aldı. Ecevit, Arnavutluk gezisinin ikinci gününde 11 muhalefet parti lideriyle görüştü. Parti liderleri ağırlıklı olarak Kosova sorununa değindiler. Ana muhalefet lideri, eski Cumhurbaşkanı Sali Berisha, Kosova'daki sorunun bitmeyeceğini belirtince Ecevit, Kosova'daki tek sorunun yönetim boşluğu olduğunu vurguladı. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'na başladığında önce yönetim boşluğunu doldurduğunu hatırlatan Ecevit, Kurtuluş Savaşı'nın da bu şekilde kazanıldığını anımsattı. Ecevit'e, Kosovalı Türklere yapılan taciz, tecavüz, haklarının ellerinden alınması yönündeki baskıların durdurulması ve Kosovalı Türkler ve Arnavutlar arasındaki sorunların giderilmesi konusunda tüm yöneticiler söz verdiler.

Gülen'in okulunu gezmedi

DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, eşi Başbakan Ecevit'in övgü yağdırdığı dini cemaat lideri Fethullah Gülen'in Tiran'daki okuluna ilgi göstermedi. Eşinden ayrı bir programı olan Rahşan Ecevit, boş vakti olmasına karşın, Gülistan Eğitim Öğretim Şirketi Genel Müdürü İbrahim Aydoğan'ın ‘‘Okullarımızı size gezdirelim’’ davetini, ‘‘Programım müsait değil. Yoksa can-ı gönülden isterim’’ diye, geri çevirdi. Daha önce özürlüler okulunu gezen Bayan Ecevit, dün de Tiran'da müze gezdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!